InclusivComunicat Bogdan Ban, primarul orașului Curtici

  de - | 21 July 2016, 2:56 PM | Inutile

  0

  Orașul Curtici are, începând din luna iunie a acestui an, un nou primar. Este vorba despre tânărul liberal Bogdan Ban, care în ultimii patru ani a fost viceprimar al orașului Curtici, având pentru o perioadă de aproape un an de zile și atribuții de primar. Deputatul Ion Șcheau a vorbit joi, în cadrul unei conferințe de presă, despre Bogdan Ban ca despre un primar tânăr, energic și cu o dorință mare de a moderniza orașul pe care îl conduce.

  „Partidul Național Liberal a demonstrat că a înțeles mesajul cetățenilor din ultimii ani și a scos în fața acestora oameni tineri. Este și cazul domnului Bogdan Ban, care este un exemplu de tânăr implicat în politică și administrație. Eu am încredere că, sub conducerea lui Bogdan Ban, orașul Curtici își va continua dezvoltarea și modernizarea. Acesta și-a demonstrat priceprea în administrație încă din ultimul an, atunci când s-a aflat în postura de viceprimar cu atribuții de primar”, spune deputatul Ion Șcheau.

  68950b98-9b0f-476d-889f-ae6428f4b489

  „Vreau, în primul rând, să mulțumesc cetățenilor orașului pentru încrederea acordată mie, consilierilor locali și consilierilor județeni PNL. Îi asigur că vom duce mai departe lucrurile bune începute aici și că ne vom dedica toată priceperea pentru ca orașul să se dezvolte și mai mult și să devină mai prosper și mai frumos. În acest moment avem în derulare un proiect de pavare a trotuarelor. Vorbim despre un proiect început încă de acum 5 ani, care prevede asfaltarea sau pavarea trotuarelor tuturor străzilor din Curtici. În acest moment se pavează pe 12 străzi, iar anul viitor vom finaliza și pavarea ultimelor 10 străzi. Totodată, avem o licitație în curs pentru asfaltări și reparații cu mixturi asfaltice pe străzile care nu au fost cuprinse în lucrările de anul trecut. Pentru perioada imediat următoare avem în vedere mai multe proiecte. Acestea există deja la nivel de proiecte, aflându-ne în faza de a obține avize de la diverse instituții. Vorbim despre proiecte precum închiderea perimetrală a halei agro-alimentare din Piața Curtici, construirea a șase stații moderne pentru autobuse, construcția unei tribune de aproximativ 100 de locuri la sala de sport din localitate sau amenajarea unei parcări pe strada Mețianu – în zona limitrofă Ștrandului Termal – pentru fluidizarea traficului din zonă și facilitarea accesului la ștrand. Avem și un proiect ce prevede achiziționrea unui sistem profesional de supraveghere video pentru obiectivele aflate în administrarea Primăriei, iar aici vorbim despre instituții, parcuri sau accesul în localitate. Totodată, avem în vedere efectuarea unui studiu DALI pentru Casa de Cultură a orașului în vederea relocării bucătăriei existente și modernizarea acesteia în concordanță cu standardele actuale, dotarea cu un sistem profesional de ventilație (cald/rece/apord de aer proaspăt) și modernizarea și dotarea Casei de Cultură pentru a putea primit toate avizele ISU. Mai avem și proiecte existente care necesită reactualizare, iar aici vorbim despre modernizarea zonei centrale a orașului, dar și construirea unui centru de zi pentru vârstnici. Suntem în discuții, încă de anul trecut, pentru introducerea curentului electric și a rețelei de gaz în noul cartier de locuințe. În același timp, purtăm discuții cu proiectanți și arhitecți pentru efectuarea unui studiu DALI privind modernizarea Ștrandului Termal Curtici. Acestea sunt doar o parte din proiectele pe care le avem în vedere, adică acelea care vrem să le implementăm în perioada imediat următoare”, a declarat primarul orașului Curtici, Bogdan Ban.

   


   

   

  Prezent într-o conferință de presă ce a avut loc joi la sediul PNL Arad, primarul orașului Curtici, Bogdan Ban, a anunțat că cei de la CFR au început transmiterea de documente către Autoritatea Rutieră Română în vederea efectuării unui audit pentru siguranța traficului pe noul pasaj rutier din localitate. De menționat că administrația locală a cerut un astfel de audit încă de acum două luni, dar CFR a acceptat această soluție doar după ce s-a trezit că trebuie să închidă trecerea la nivel cu calea ferată de la intrarea în oraș.

  „În momentul de față, cei de la CFR ne-au cerut acordul pentru închiderea temporară a trecerii de nivel cu calea ferată și devierea circulației de pasajul nou construit. Am supus dezbaterii consiliului local acest subiect și, în cursul zilei de vineri, vom avea o ședință extraordinară pentru a analiza varianta propusă de CFR și supunerea la vot a acesteia. Pasajul este în proprietatea CFR, iar după efectuarea testelor din urmă cu zece zile, trecerea la nivel cu calea ferată a fost redeschisă, iar pasjul a fost blocat, dar doar pentru câteva ore”, spune primarul Bogdan Ban.

  În același timp, tânărul edil al orașului Curtici spune că pe pasaj se circulă în acest moment, dar asta fără ca Primăria să-și fi dat acordul în acest sens.

  „În momentul de față se circulă pe pasaj. În acest sens, Primăria Curtici a înaintat o adresă către CFR, Poliția Curtici și Consiliul Județean Arad, adresă prin care am subliniat faptul că nu ne asumăm eventuale incidente rutiere pe acest pasaj. Ne menținem punctul de vedere, anume că trebuie efectuat un audit pentru siguranța circulației, înainte de a putea să ne dăm acordul pentru desființarea trecerii la nivel cu calea ferată și deschiderea circulației pe noul pasaj. Noi trebuie să ne asigurăm în primul rând că cetățenii orașului Curtici și investitorii din zonă pot circula în siguranță pe pasaj, fără eventuale accidente. Am fost informați că cei de la CFR au început procesul de trimitere a documentelor tehnice legate de pasaj către ARR, în vederea efectuării auditului solicitat de noi în urmă cu două luni. Am purtat discuții și cu domnul Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, pentru găsirea unor soluții pentru optimizarea traficului greu și scoaterea acestuia din localitate”, a explicat primarul orașului Curtici, Bogdan Ban.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.