duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  InclusivComunicat Adrian Barbeș și Florin Mariș, consilieri locali municipali PNL Arad

  de - | 7 august 2016, 1:43 PM | Undeva

  2

  Consilierii locali municipali PNL Adrian Barbeș și Florin Mariș au inspectat vineri seara pregătirile pentru acțiunile de dezinsecție, acțiuni îndreptate contra țânțarilor de pe raza municipiului Arad.

  „Am decis, împreună cu domnul consilier Florin Mariș să efectuăm în dumpămasa zilei de vineri o inspecție la fața locului a ceea ce înseamnă acțiunile de dezinsecție menite stârpească țânțarii de pe raza municipiului Arad. Am inspectat atât acțiunea de dezinsecție de la sol, cât și cea pe calea aerului și, din punctul meu de vedere, lucrurile decurg așa cum trebuie. Substanțele folosite la acțiunile de dezinsecție sunt de calitate și sunt avizate de către Ministerul Sănătății, chiar dacă «specialiștii doljeni» sunt de altă părere”, spune Adrian Barbeș.

  Acțiunile de dezinsecție vor continua și în perioada imediat următoare, fiind vizate în special zonele de parcuri, iar acestea se vor desfășura dimineața și seara.

  „Zonele vizate de aceste acțiuni de dezinsecție sunt parcurile de pe faleza Mureșului, zona Alfa, Parcul Orizont, Parcul Pădurice, parcul din Piața Caius Iacob și mai ales zona verde de pe Bulevardul Revoluției, dar și zonele prin care trec canalul Mureșel și canalul Țiganca. După cum vedeți, sunt vizate zonele cu multă vegetație și cu apă în jurul lor. Acțiunile vor avea loc dimineața, între orele 5:45 și 09:00, respectiv seara, după ora 19:00”, spune Florin Mariș.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cine decide când este motivată o cheltuială în acțiunea de combatere a tânțarilor?
   Care sunt regulile și legislația ce a fost luată în considerare când sa decis o asemenea acțiune?

   CÂȚI ȚÂNȚARI/m3 TREBUIE SĂ EXISTE ÎNTR-O ZONĂ URBANĂ CA CEREREA DE DEZINSEȚIE SĂ POATĂ FI APROBATĂ?
   Cine face aceste măsurători?
   CINE A FĂCUT aceste măsurători la Arad?

   Cu toate că se cunoaște în branșă, că efectul ”luptei” împotriva țânțarilor cu ajutorul avioanelor și elicopeterelor are un rezultat SLAB, de ce se continuă an după an cu această cheltuială în Arad?

   Există țări în UE care au o populație de tînțari în zona urbană mult mai densă decît în Arad, dar au decis să INTERZICĂ răspândirea subtanțelor chimice de combatere a insectelor din aer. Oare de ce?

   Oare de ce în Arad am putut trăi fără aceste acțiuni costisitoare de la bugetul local și nu ne-au ”mâncat țânțarii”.
   De ce se folosește insecticidul Aqua K-Othrine de la Bayer, când există substanțe mai eficiente și în acelaș timp mai protective fața de restul speciilor de insecte și animale?

   https://en.wikipedia.org/wiki/Bacillus_thuringiensis_israelensis

   Este populația informată corect în acest subiect?
   Știați că țânțarii sunt insecte extrem de importante pentru o serie specii de păsări și pești?

   Au auzit stimații consilieri locali de BIODIVERSITATE?
   Cunosc stimații Consilieri însemnătatea acestui cuvânt?

   Ce au Controlat ei de Fapt?
   Ce pregătire profesională au domnii consilieri, de au putut aprecia că acțiunea de dezinseție se desfășoară conform normelor în vigoare?

   0 voturi
   +1
   -1
  2. ”…menite stârpească țânțarii de pe raza municipiului Arad.”

   Mentalitate de HABARNISTI!!!! Tantarii nu pot fi starpiti NICI ODATA STIMATI DOMNI. Daca asta este Targetul, atunci tin sa va anunt ca in primul rand SUNTETI PENALI. Nu aveti dreptul sa STARPITI o specie, doar ca voi nu considerati ca au un rol in natura.
   In al doilea rand, este imposibil de atins Targetul.

   TOATA ACEASTA ACTIUNE ACTUALA IMPORTIVA POPULATIEI DE TANTARI ESTE ABUZIVA!!!! Nu aveti un MOTIV plauzibil si bazat pe legislatie sa Interveniti.
   Densitatea tantarilor la Arad nu MOTIVEAZA cheltuiala de la Buget. Exista o Legislatie Europeana la care Romania prin aderare sa aliniat.
   TOATA ACEASTA ACTIUNE CONTRA TANTARILOR ESTE UN ABUZ SI DE FAPT O ”METODA” DE A SIFONA BANUL PUBLIC CATRE FIRME AGREATE DE FALCA.

   De ce a aprobat Agentia de Protectie a Mediului locala, o asemenea actiune? Care este suportul Legislativ al Agentiei cand au evaluat Cererea?

   Raspundeti domnilor!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.