sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Complexul Muzeal Arad a promovat valorile patrimoniului românesc la Târgul „Produs în Arad”

  de Special Arad | 9 iulie 2018, 5:04 PM | Cultură

  0

  La Târgul „Produs în Arad” din Parcul Pădurice, Complexul Muzeal Arad a prezentat la standul muzeului, în premieră, expoziția „Arad – 1918. Locuri unde s-a scris istoria”, din cadrul proiectului educațional finanțat de Consiliul Județean Arad și Ministerul Culturii prin Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), dedicat Centenarului Marii Uniri, implementat pe parcursul acestui an de muzeul arădean (coordonator proiect dr. Adelina Stoenescu).

  În acest an, muzeul arădean a promovat cercetarea etnografică a Compartimentului de etnografie, prin implicarea colegilor dr. Sorin Sabău și dr. Gabriel Hălmăgean, valorificată prin cărți și cataloage de specialitate, filme documentare premiate la nivel național și expoziția etnografică „Cămăși femeiești din colecția Complexului Muzeal Arad”, deschisă la Consiliul Județean Arad și vizitată de un public numeros pe perioada târgului.

  Cei mici au ost întâmpinați cu surprize dulci și ateliere complementare proiectului, adaptate fiecarei vârste: realizarea de felicitări dedicate României, cocarde cu personalități arădene ale anului 1918.

  În al doilea an consecutiv, colaboratorii Complexului Muzeal Arad la târg sunt voluntarii Asociației Culturale „Noua Acropolă” din Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.