sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Complexul de tratare Ineu-Mocrea, închis temporar și amendat de Garda de Mediu cu 60.000 lei

  de Special Arad | 20 septembrie 2021, 10:51 AM | Știri Arad | Topic special

  1

  În data de 16 septembrie, o echipă de comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Arad a efectuat un control la Complexului de tratare Ineu-Mocrea, stație operată de către Asocierea SALUB-PREST ECO SRL & CONSULT SOC CENTRUM SRL.

  În urma controlului, s-a contatat că Asocierea SALUB-PREST ECO SRL & CONSULT SOC CENTRUM SRL, prin lider de proiect SC SALUB-PREST ECO SRL, nu deține Autorizație de mediu conform prevederilor legale, iar pe amplasamentul stației erau depozitate și următoarele cantități de deșeuri: 8,08 tone de ambalaje din hârtie și carton, 67,964 tone de ambalaje de materiale plastice, respectiv 611,179 tone de deșeuri municipale amestecate.

  A fost dispusă măsura suspendării activității de preluare în vederea sortării și transferului deșeurilor colectate din zona 3, județul Arad, până la obținerea autorizației de mediu și transportarea deșeurilor colectate aferente zonei 3 la Stația de Transfer Sebiș.

  A fost aplicată amenda de 60.000 lei conform prevederilor OUG 195/2005 privind protecția mediului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.