Complex școlar baptist, pe fostele terenuri Casarom. Proiectul e făcut de o „firmă de casă” a Primăriei

  de Raluca Medeleanu | 6 februarie 2020, 12:48 PM | Administraţie | Dezvăluiri | Recomandările editorilor

  3

  Apartenența terenului din cartierul Subcetate, pe latura vestică a străzii Pompei, a fost un subiect presărat cu scandal de mai bine de 15 ani, chiar dacă în ultimii ani părea că se așternuse liniștea peste el. Acesta a revenit în atenția noastră în toamnă, când am dezvăluit mai multe nereguli cu adevărat grave, cu iz penal, în ceea ce privește „mutarea” lui din mâinile unui proprietar în ale altuia, iar astăzi el apare din nou în atenția noastră, prin intermediul unui proiect anunțat de Primăria Arad. Acesta  poartă semnătura unei firme cu legături din ce în ce mai evidente cu municipalitatea, fiind totodată și cea care a proiectat stadionul.

  Așa cum arătam în investigația din toamnă, povestea despre cum a vândut Primăria Arad terenul din Subcetate, la un preț de nimic (0,46 dolari pe metrul pătrat!), firmei Casarom poate fi descrisă ca un adevărat „tun”. Mai mult, firma nici măcar nu și-a onorat obligațiile contractuale, dar, în loc să fie sancționată și, conform contractului, să restituie o parte din terenuri, a reușit să scape basma curată și să-și păstrez toate hectarele, în ciuda unei sentințe a Tribunalului Arad, întrucât un anume sus pus judecător ar fi rezolvat rapid problema la Curtea de Apel Timișoara. Soarta terenurilor a căzut apoi, o mare parte, în mâinile firmei Tehnodomus și o mică parte în mâinile SC Function Construct, care le-au cumpărat de la Casarom. Însă o parte din teren a revenit Primăriei.

  Ei bine, după ce majoritatea terenurilor respective au intrat pe mâinile unei „firme de casă” a Primăriei Arad, în moduri mai mult decât dubioase, iată că acum, după nici patru luni de la publicarea investigației Special Arad, Primăria scoate la transparență decizională – știam că asta se pregătește – un proiect de hotărâre ce prevede construirea unui complex școlar exact în zona în cauză, proiect realizat de o altă firmă „de casă” a Primăriei, Stacons SRL, deținută de Dorin Stanca, vicepreşedinte PNL al Municipiului Arad. Cine este beneficiarul complexului? Comunitatea Baptistă din Arad.

  „Se dorește realizarea unui complex școlar care va fi compus din 2 clădiri principale cu înălțimea de maxim 18 m, spațiu administrativ cu regim de înălțime propus P+1 max. 8 m și sală de sport având înălțimea de maxim 11.00 m, cu funcțiunea de servicii (învățământ), ajutând la creșterea calității zonei prin punerea în funcțiune a unor construcții și amenajări(…). Se propune o cale de acces adiacentă terenului prevăzută cu rigole, trotuare și spații verzi, care se continuă din sensul giratoriu, pe latura sudică a terenului studiat, iar în partea de est se propune o bandă de selecție și o bandă de staționare pe strada Pompei (Cetății).
  În interiorul incintei, accesul principal se realizează printr-un drum cu o lățime a carosabilului de 5,50 m, din str. Pompei (Cetății) cu ieșire și acces secundar la drumul propus, în partea de sud a parcelei.(…)Prezenta hotărâre se duce la îndeplinire de către beneficiar COMUNITATEA BISERICILOR CREȘTINE BAPTISTE ARAD și se comunică celor interesați de către Serviciul Administrație Publică Locală”, se arată în proiectul de hotărâre.

  Potrivit legii, proiectul trebuie să stea la transparență până în 24 februarie, după care urmează să fie supus votului consilierilor în cadrul unei ședințe de Consiliu Local Municipal.

  Citește și Afacerea sau Tunul Casarom. Partea a doua: Zeci de milioane de euro în „buzunarul” prietenilor europarlamentarului Falcă

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ela falca e baptistă sau penticostală? Dacă acum câțiva zeci de ani erau câtiva sectari în Arad, acum sunt mii. Cam asta a ajuns Aradul, împânzit de aceste secte care pun mâna pe tot ce se poate, la fel cum au făcut și cu cinematograful Dacia. Te sperii când ii auzi cum cântă, zici ca sunt de la balamuc! Bineînțeles că falcă a profitat de acești votanți și votanții de falcă. Sper sa se facă dreptate și sa se lase cu arestări! Urmează Bâlcea sa ajungă la eklesia, asta după ce a trecut și Bibi pe acolo!

   --6 voturi
   +1
   -1
   • Bine ca nu te sperii cand BOR distruge parcuri sa-ti construiasca ditamai catedrale si biserici care in 99,9% din timp sunt goale ! Pe langa asta casele lor de rugaciune nu sunt “bugetare” sugatoare de venituri ca bisericile noastre! Sunt curios daca ar trebui sa scoti bani pentru incalzirea catedralei de la Podgoria de exemplu cat de mare ti-ar mai fi credinta!
    …in fine “sectantii” au rată de promovare la Examenul de bacalaureat de 100% la Liceului Teologic Baptist „Alexa Popovici” !
    Bravo lor!

    +4 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.