A fost semnată finanțarea noului Complex Matern-Pediatrie, Aradul câștigă aprox. 100 de milioane de euro

  de Special Arad | 30 March 2023, 2:07 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  1

  Comunicat. Cel mai important proiect pe sănătate al Consiliului Județean, de la înființarea instituției, a fost semnat astăzi! Finanțarea Complexului Matern-Pediatrie, în valoare totală de 115 milioane de euro, a fost semnată de președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Timișoara.

  Astăzi secţiile pentru copii, din cadrul Spitalului Județean, funcţionează împrăştiate în mai multe clădiri, pe străzi diferite. Unele dintre aceste clădiri sunt revendicate, altele sunt degradate și au fost construite în anii 1800. Ele pot fi doar întreținute, nu și refăcute, pentru că legea nu permite refacerea clădirilor care sunt revendicate.

  Consiliul Judeţean Arad a alocat, recent, suma de 5,5 milioane euro pentru cofinanţarea celui mai important proiect al Aradului în domeniul sănătăţii publice – construirea unui spital, Complexul Matern-Pediatrie! Valoarea totală estimată a noului spital, care va îngloba toate specializările pentru copii, este de 115 milioane de euro.

  Consiliul Judeţean Arad va construi Complexul Matern-Pediatrie pe 10 niveluri: demisol, parter, 7 etaje plus un etaj tehnic şi heliport.

  Aria desfășurată a complexului va fi de 25.165 mp şi aria utilă de 18.256 mp.

  Clădirea va cuprinde:

  * Secţia Pediatrie I destinată grupei de vârstă 0-3 ani;

  * Secţia Pediatrie II destinată grupei de vârstă 3-18 ani;

  * Secția Chirurgie și Ortopedie Pediatrică;

  * Bloc Operator;

  * Chirurgie Pediatrică;

  * Secție Anestezie și Terapie Intensivă destinată grupelor de vârstă 0-18 ani de tip

  medical cât și chirurgical și destinată pacientelor din Secția Obstetrică Ginecologie;

  * Serviciul Sterilizare;

  * Farmacie;

  * Secția Obstetrică- Ginecologie (Compartimentul Obstetrică se împarte în Obstetrică

  patologică și Obstetrică fiziologică), cu bloc de nașteri şi bloc operator;

  * Secția Neonatologie, Compartimentul Biberonerie, Ambulator integrat;

  * Serviciul Epidemiologie,

  * Spitalizare de zi;

  * UPU pediatrie;

  * Camera de gardă pentru Secția Obstetrică- Ginecologie;

  *UTS;

  * Serviciul Radiologie,

  * Serviciul de internare – externare pacienți;

  * Unitatea de igienizare sanitară pentru pacienți (garderobă pacienți);

  * Vestiar personal.

  Noul Complex Matern-Pediatrie va avea un număr de 312 paturi în regim de spitalizare continuă, după cum urmează:

  Secţia Pediatrie I – 40 paturi; Sectia Pediatrie II – 46 paturi; Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică – 45 paturi din care 10 paturi aparţinători; ATI adulţi – 6 paturi; ATI copii – 5 paturi; Secţia Neonatologie – 80 paturi din care 15 paturi terapie intensivă nou născuți, 15 paturi prematuri și 15 paturi aparținători; Secția Obstetrică Ginecologie – 90 paturi. Spitalul va avea si un număr de 23 paturi pentru spitalizare de zi.

  Vă reamintim că un Spital de Psihiatrie nou a fost construit de Consiliul Județean Arad la Căpâlnaș, iar un spital nou de Oncologie a fost construit tot de Consiliul Județean în municipiul Arad. Ambele vor fi date în folosință anul acesta. De asemenea, Consiliul Județean a extins pentru a treia oară Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean, cu o construcție nouă, care va fi folosită din această primăvară.

  Patru computere tomograf și un RMN sunt unele dintre investițiile cele mai importante în aparatura medicală nouă, cumpărate de Consiliul Județean pentru spital. Suma atrasă de Consiliul Județean Arad pentru proiectele medicale în județul Arad este de 220 de milioane de euro.

  Noul Spital Matern-Pediatrie costă 50 milioane de euro și reprezintă cea mai mare investiție a Consiliului Județean în domeniul sănătății

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.