Complexul hotelier Băile Lipova a fost scos la vânzare cu 550.000 euro





Cunoscutul complex hotelier Băile Lipova, care a fost în trecut o atractivă opțiune de cazare pentru cei care frecventau stațiunea balneo-climaterică, a ajuns să se degradeze treptat, chiar dacă proprietarii au mai avut intervenții de renovare la partea de restaurant și la clădirea cu un etaj. Acum, cele trei clădiri sunt scoase la vânzare, prețul pentru întregul ansamblu fiind de 550.000 eur0.
Anunțul figurează pe mai multe site-uri imobiliare:
„De vânzare, 3 corpuri de clădire – 2 clădiri hotel, sală de evenimente și restaurant în stațiunea Băile Lipova, județul Arad.
Detalii tehnice:
Corp 1 – imobil asimilat hotel P+E – 1.750 mp suprafața construită – 70 camere, renovat parțial
Corp 2 – imobil asimilat hotel P+2E+M – 2.250 mp suprafața construită – 100 camere
Corp 3 – restaurant – 900 mp suprafață construită, renovată integral
Terenul în proprietate aferent celor 3 corpuri de clădire este în suprafață de 7.029 mp”, se arată în anunțul de vânzare.
Băile Lipova – stațiune balneară cu tradiție de peste 100 ani
( Complexul hotelier este cel din imaginea a treia pe primul rând)
Stațiunea din Lunca Mureșului a ajuns să fie vestită mai ales pentru apa minerală, fiind utilizată atât pentru tratamente cât și pentru îmbuteliere.
Partea de legendă spune că apele minerale de la Lipova au fost descoperite de ciobanii care erau în trecere spre Banat. Conform datelor oficiale, Băile Lipova figurează ca staţiune balneo-climaterică încă din 1892, deși abia din 1902 a început construcția propriu zisă a pavilioanelor de cazare, iar trei ani mai târziu a pavilioanelor cu băi calde.
Tot la începutul secolului XX, a început să fie comercializată și apa minerală, ajungând în interbelic, datorită faimei dobândite pentru calitățile ei, să fie consumată inclusiv de Familia Regală a României.
Tot în perioada interbelică a fost construit și bazinul de înot, iar în 1945 s-a modernizat și partea de agrement a stațiunii.
Instaurarea comunismului nu a stopat popularitatea stațiunii Băile Lipova, fiind în următoarele decenii un loc popular de petrecere a concediilor pentru români și pentru tratament. Din păcate, așa cum s-a întâmplat apoi în multe alte cazuri, debandada legislativă și deruta din anii imediat următori Revoluției au dus la degradarea treptată a stațiunii, însă în ultima perioadă s-a redescoperit potențialul Băilor Lipova și este din nou promovată ca destinație turistică importantă din partea de vest a țării.
Citește și: Gala de operă devenită tradiție, Lipova Symphonic City Maria Radna, va avea loc în 5 iulie · Special Arad
Comentariile portalului
Ai scris 7 pagini și te-ai învârtit în jurul problemei. Ca de obicei, răspuns ratat. Sigur că nu te referi la Simion🤣
cred ca au lasat intentionat parte din trunchiul celor doborati langa ciot,se vada ca au fost bolnavi -uscati ,iar cei care au fost sanatosi si totusi doborati au fost (...)
Serios, mizerie de ministru? Ești și tu din trupa lui Javrilă Nufugem sau din echipa Golanului de vorbești în halul asta cu rectorul celei mai apreciate universități (...)