joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Companiile de telefonie mobilă care au primit cele mai multe reclamații anul trecut

  de - | 20 februarie 2016, 3:00 PM | Naţional | Stuff

  0

  Aproape jumătate dintre reclamaţiile primite în 2015 de ANCOM au vizat aspecte referitoare la serviciile de telefonie mobilă, în creştere cu 5% faţă de 2014, principala nemulţumire fiind relaţia contractuală cu furnizorii de servicii de comunicaţii electronice, scrie Mediafax.

  La jumătatea anului 2015, românii utilizau 22,7 milioane de cartele SIM active (pe bază de abonament şi servicii pre-pay), potrivit Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

  ANCOM a primit şi a soluţionat anul trecut peste 2.000 de reclamaţii de la utilizatorii de comunicaţii din România, cu 19% mai mult faţă de anul 2014. Cele mai multe reclamaţii formulate de utilizatori s-au referit la serviciile de comunicaţii electronice furnizate de RCS&RDS (15%), Telekom Romania Mobile Communications (12%), Vodafone România (11%), Orange România (10%) şi Telekom Romania Communications (10%).

  „Dintre toate categoriile de servicii de comunicaţii electronice (telefonie, internet şi retransmisie a programelor audiovizuale), cele mai numeroase plângeri primite de Autoritate în anul 2015 se referă la serviciile de telefonie mobilă (44% din totalul problemelor semnalate), urmate de serviciile de acces la internet fix (11%) şi serviciile de retransmisie a programelor audiovizuale (9%). Datele ANCOM centralizate pentru anul 2015 arată că cele mai multe reclamaţii formulate de utilizatori s-au referit la serviciile de comunicaţii electronice furnizate de RCS&RDS (15%), Telekom Romania Mobile Communications (12%), Vodafone România (11%), Orange România (10%) şi Telekom Romania Communications (10%)”, se arată într-un comunicat al ANCOM.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.