joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Compania VARTA ar fi interesată de Arad pentru deschiderea unei fabrici de acumulatori

  de Special Arad | 22 martie 2022, 5:40 PM | Business | Naţional | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Compania germană VARTA AG, care produce baterii pentru piețele mondiale auto, industriale și de consum, ia în considerare deschiderea unei fabrici de producție de baterii în România, iar primul județ care i-ar tenta pe investitori ar fi Aradul, potrivit unor surse citate de economedia.ro.

  Zvonul că gigantul german tatonează terenul pentru deschiderea unei noi unități de producție în România a fost lansat, de fapt, într-o postare Facebook de către Roxana Mînzatu, secretar de stat în Ministerul Investițiilor si Proiectelor Europene MIPE, care s-a întâlnit cu o delegație a companiei, dar ulterior Mînzatu a șters postarea.

  Investiția strategică ar fi de 1 miliard de euro. De altfel, compania deține deja o fabrică în România, la Brașov.

  Conform surselor Economedia, VARTA caută peste 100 de hectare de teren și s-ar fi oprit momentan la Arad, care are și avantajul că se află aproape de granița de vest a României. Demersul germanilor e încă în stadiu incipient, astfel că nu se știe 100% sigur dacă România va beneficia de această investiție.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.