Compania Opel, implicată într-un nou scandal al emisilor de gaze. Sute de mii de mașini au fost retrase

  de - | 17 June 2019, 2:46 PM | Auto | Internaţional

  2

  Ministerul german al Transporturilor a cerut companiei Opel, subsidiară a grupului francez PSA, să retragă mai multe automobile pe benzină, deoarece depăşesc limitele emisiilor de gaze, a informat publicaţia germană Bild am Sonntag, citată de Bloomberg.

  Modelele Adam şi Corsa depăşesc în mod ”serios” nivelurile de oxid de azot permise când sunt în circulaţie. Ordinul afectează 210.000 de vehicule, dintre care 54.000 se află în Germania, potrivit Bild.

  Evaluarea calităţii Opel a constatat că sistemul de control Lambda nu este suficient de ”robust” atunci când autovehiculele ating viteze mari. Acest lucru a fost înregistrat în cazul anumitor modele Adam şi Corsa lansate pe piaţă în 2018 şi 2019, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, citat de Bloomberg.

  Aceasta înseamnă că autovehiculele care au mers mai mult de 50.000 de kilometri ar putea depăşi limitele de oxid de azot pe parcursul întregii perioade de funcţionare, a mai explicat acesta.

  Opel a început să-şi informeze clienţii în urmă cu două luni, astfel încât aceştia să-şi poată actualiza software-ul maşinilor afectate, a mai declarat purtătorul de cuvânt, potrivit Bloomberg.

  sursa: mediafax

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.