Compania maghiară WizzAir se va lista la bursa din Londra

  de Special Arad | 22 mai 2014, 1:58 PM | Business

  0

  Operatorul aerian low-cost Wizz Air, cu prezenţă semnificativă şi în România, respectiv Arad, se va lista la bursa de la Londra, unde intenţionează să vândă acţiuni noi în valoare de 200 de milioane de euro pentru a-şi consolida situaţia financiară, scrie realitatea.net.

  Compania din Ungaria intenţionează să folosească fondurile pentru îmbunătăţirea situaţiei financiare, inclusiv pentru a dispune de o flexibilitate mai ridicată la finanţarea planurile de dezvoltare a afacerilor, potrivit unui anunţ al Wizz Air.

  Listarea companiei la Londra este intermediată de Barclays Bank, Citigroup Global Markets şi J.P. Morgan Securities, în timp ce Nomura este aranjor principal.

  Wizz Air, cu o flotă de 46 de avioane Airbus, a înregistrat venituri în creştere cu 19% în anul fiscal încheiat în martie, la 1 miliard de euro, şi o dublare a profitului net, la 89 de milioane de euro.

  Operatorul aerian este activ în 35 de ţări şi deţine 17 baze în nouă ţări din Europa Centrală şi de Est. Compania asigură zboruri către 96 de destinaţii.

  În anul fiscal 2014, încheiat în martie, Wizz Air a transportat 13,9 milioane de pasageri.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.