duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Compania de Apă anunță că a avut loc recepţia finală pentru reţele de canalizare din Arad

  de Special Arad | 5 aprilie 2023, 2:59 PM | Administraţie

  0

  Comunicat. În 31 martie a avut loc semnarea procesului verbal de recepţie finală pentru lucrările executate prin contractul de reabilitare a reţelei de canalizare din Arad, respectiv contractul de tratare nămol cu var la Staţia de Epurare Arad, demarate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, de peste 30 milioane lei.

  Lucrările au demarat în anul 2019, fiind finalizate în anul 2021, astfel că, după semnarea Procesului Verbal de Recepţie la Terminarea Lucrărilor nr. 5590/17.03.2021, a urmat o perioadă de notificare a defectelor de 24 de luni, timp în care funcţionarea lucrărilor a fost corespunzătoare iar neconformităţile constatate au fost remediate.

  Contractul de lucrări a prevăzut reabilitarea reţelelor de canalizare pe două mari artere: Bulevardul Revoluţiei, tronson Podgoria – Piaţa Avram Iancu, pe o lungime de 2.683 m şi Calea Aurel Vlaicu, tronson Piaţa Gării – Calea 6 Vânători şi tronson Piaţa UTA – Făt Frumos, pe o lungime de 2.327 m şi căminele de vane şi racordurile aferente.

  Proiectul „CL3 –Reabilitare reţea canalizare în Arad şi facilitate de tratare nămol cu var la Staţia de Epurare Arad” este cel de-al treisprezecelea contract care beneficiază de recepţie finală şi a fost executat de antreprenorul desemnat prin licitaţie deschisă, Hidroconstrucţia S.A, iar valoarea investiţiei se ridică la 31.912.203,71 lei. Beneficiarii finali al obiectivului sunt Primăria Arad şi Compania de Apă Arad S.A., iar operatorul acestuia este Compania de Apă Arad S.A.

  Proiectele au fost cofinanţate de Uniunea Europeană din Fondul de Coeziune, prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu” 2007 – 2013 şi Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020. Compania de Apă Arad S.A. a susţinut de asemenea o parte a finanţării.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.