marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Compania austriacă Syn Trac va construi o fabrică de tractoare la Ghioroc

  de - | 24 februarie 2023, 5:46 PM | Ghioroc | Știri Arad

  0

  (foto: syn trac)

  O firmă austriacă va construi o fabrică de tractoare într-o comună din România, în urma unei investiții de 400 de milioane de euro, potrivit anunțului făcut chiar de edilul localității.

  „Compania Syn Trac a reuşit între timp să înfiinţeze firma din România şi ne-a transmis că lucrează în prezent la documentaţiile care vor fi depuse la noi pentru a putea emite autorizaţia de construire. Iniţial se spera că lucrările efective vor începe în această primăvară, dar mai este necesar timp pentru finalizarea tuturor documentaţiilor. Sperăm ca anul acesta să înceapă lucrările, aşa cum au promis investitorii, pentru că această investiţie ar aduce dezvoltare nu doar comunei noastre, ci şi judeţului”, a declarat marţi, pentru Agerpres, primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan.

  Edilul a spus că fabrica va funcţiona într-un parc industrial care este în curs de dezvoltare în Ghioroc, unde au fost anunţate alte trei investiţii străine.

  Vor mai exista un depozit regional de medicamente, care este în faza cea mai avansată de implementare, o fabrică de conserve şi un service pentru vehicule de transport marfă. Parcul industrial va avea aproximativ 15 hectare”, a declarat primarul.

  În primăvara anului trecut, compania austriacă Syn Trac anunța că începe construirea unei fabrici de asamblare tractoare la Ghioroc, o investiţie de peste 400 de milioane de euro, care va crea aproximativ 600 de locuri de muncă, urmând ca primul tractor să iasă de pe linia de producţie în octombrie 2023.

  Compania şi-a anunţat, în prima decadă a lunii aprilie a anului trecut, investiţia cu ocazia lansării proiectului parcului industrial al comunei Ghioroc, în care vor activa mai multe firme internaţionale.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.