Compania Apple Inc. a anulat producția suportului de încărcare wireless AirPower

  de Special Arad | 2 aprilie 2019, 10:23 AM | IT

  0

  Cu o mișcare extrem de neobișnuită pentru statutul său, Apple a anunțat că a renunțat la un produs, deoarece nu a reușit să-l facă să funcționeze adecvat. Apple a anulat producția încărcătorului wireless AirPower anunțat în 2017 și, în mod constant amânat. La acea dată, Apple a declarat că încărcătorul wireless AirPower va fi lansat publicului în 2018, promițând o „soluție de încărcare wireless de clasă mondială”.

  Principalul motiv, conform site-ului italian Hdblog, se datorează imposibilității de a respecta standardele de înaltă calitate. AirPower a fost conceput pentru a încărca simultan un smartwatch Apple Watch, un Apple iPhone și un AirPod, produse cu diferite standarde de încărcare.

  După multe eforturi, am ajuns la concluzia că Apple AirPower nu va atinge standardele noastre și am anulat proiectul”. A declarat Dan Riccio, vicepreședinte senior al Hardware Engineering Apple, într-o declarație oficială. „Ne cerem scuze clienților care așteptau cu nerăbdare lansarea pe piață și continuăm să credem că viitorul este fără fir și că există”.

  Potrivit zvonurilor difuzate în media online în ultimele luni, unul dintre principalele obstacole întâlnite de inginerii companiei americane implicați în proiect a fost legat de gestionarea căldurii. La viteză maximă, baza de încărcare ar fi cauzat o creștere a temperaturilor, cum ar fi supraîncălzirea dispozitivelor, compromițând în acest fel încărcarea dispozitivelor.

  O altă problemă ar fi implicat comunicarea datelor privind reîncărcarea între AirPower și dispozitivele plasate pe suprafața sa, aparent nu întotdeauna erau exacte și precise. În cele din urmă, o altă problemă ar fi reprezentat și mecanismul de realizare a reîncărcării multiple, alcătuit din 21/24 role de diferite dimensiuni, care ar genera interferențe și o reducere importantă a eficienței accesoriului.

  Este pentru prima dată în istoria recentă a companiei americane Apple când un proiect care a fost deja anunțat și arătat public de mai multe ori, este anulat.

  Producătorul mondial numărul unu de smartphone-uri Samsung, poate și va profita cu siguranță de această situație. Gigantul high-tech sud-coreean a lansat anul trecut încărcătorul Wireless Charger Duo, un excelent încărcător pentru telefoane. Încărcătorul fără fir Samsung Wireless Charger Duo este compatibil Qi, ceea ce înseamnă că toate produsele certificate Qi se pot bucura de încărcare cu acest accesoriu. Smartphone-uri, cum ar fi Samsung Galaxy S10, Galaxy S9, Galaxy S8, Galaxy Note 9, Note 8 și smartwatch-ul Galaxy Watch, precum și Apple iPhone 8 și iPhone X se pot încărca fără probleme cu Wireless Charger Duo. De asemenea, LG V35, LG G7, orice dispozitiv Moto Z, Sony Xperia XZ2 și XZ2 Premium sau Nokia 8 Sirocco, printre altele, se pot încărca cu Samsung Wireless Charger Duo.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.