Comisia Europeană va propune Turciei condiții mai puțin stricte pentru liberalizarea sistemului de vize

  de Special Arad | 4 May 2016, 8:20 AM | Internaţional

  0

  Comisia Europeană ar urma să propună astăzi Turciei condiţii mai puţin stricte pentru ridicarea sistemului de vize pentru Europa în cazul cetăţenilor turci, susţin două surse citate de Reuters, după ce Ankara a ameninţat să renunţe, în caz contrar, la acordul cu UE privind imigranţii.

  Liberalizarea sistemului de vize în cazul Turciei, o ţară musulmană cu o populaţie de 79 de milioane de locuitori, este o problemă delicată care a ridicat disensiuni printre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, informează MEDIAFAX.

  Dar Bruxellesul face presiuni asupra ridicării sistemului de vize pentru a menţine acordul cu Turcia privind imigranţii, în încercarea de a preveni alte valuri-record de extracomunitari în Europa ca anul trecut.

  Un oficial UE şi o sursă apropiată negocierilor dintre Bruxelles şi Ankara au declarat că miercuri Comisia Europeană va propune condiţii mai puţin stricte pe care să le îndeplinească în vederea ridicării sistemului de vize pentru cetăţenii turci. O a doua sursă a precizat că o întâlnire preparatoare a avut loc luni pe acest subiect.

  Turcia ar trebui să îndeplinească 72 de condiţii pentru liberalizarea sistemului de vize, iar un oficial UE a declarat pe 21 aprilie că Ankara a îndeplinit mai puţin de jumătate dintre ele.

  Citește mai mult pe MEDIAFAX.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.