sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Comisarul european Thierry Breton efectuează o vizită în România ca parte a turului industriei de apărare a Uniunii Europene

  de Special Arad | 13 aprilie 2023, 1:34 PM | Internaţional

  0

  Comisarul european Thierry Breton, responsabil pentru piața internă, efectuează astăzi, 12 aprilie, o vizită în România pentru a se întâlni cu reprezentanți ai Guvernului și cu producători din industrie, ca parte a turului industriei de apărare a Uniunii Europene.

  La București, comisarul Thierry Breton s-a întâlnit de dimineață cu prim-ministrul Nicolae Ciucă pentru un schimb de opinii cu privire la necesitatea urgentă de a spori producția de muniții pentru Ucraina și pentru securitatea UE. În continuare, se va întâlni cu președintele Camerei Deputaților, dl. Marcel Ciolacu, și va vizita viitorul sediu al Centrului european de competențe în materie de securitate cibernetică (ECCC), alături de dl. Sebastian Burduja, ministrul cercetării, inovării și digitalizării.

  Mai târziu în cursul zilei, înaltul oficial european va vizita două fabrici importante de echipamente de apărare, împreună cu dl. Florin Spătaru, ministrul economiei, pentru a evalua nevoile industriei de apărare și pentru a discuta blocajele relevante, astfel încât Uniunea Europeană să poată oferi sprijin adaptat, eventual chiar prin intermediul fondurilor UE.

  În săptămânile următoare, comisarul european va continua să colaboreze cu industria de apărare a Uniunii Europene și să viziteze instalații industriale pentru a facilita și a accelera expansiunea industrială.

  Agenda desfășurată a vizitei:

  12 aprilie 2023 :

  București :

  8.15 – Întâlnire cu dl. Nicolae Ciucă, prim-ministrul României

  9.00 – Declarații de presă comune alături de dl. Nicolae Ciucă, prim-ministrul României (la Palatul Victoria)

  Declarațiile de presă vor fi distribuite live pe pagina de Facebook a Reprezentanței Comisiei Europene în România.

  10.10 – Vizită la viitorul sediu al Centrului european de competențe în materie de securitate cibernetică (ECCC)

  Plopeni (Ploiești):

  12.00 – Vizită la Uzina Mecanică Plopeni

  Dragomirești:

  13.45 – Vizită la Uzina de Produse Speciale Dragomirești

  14.30 – Conferință de presă comună cu dl Florin Spătaru, ministrul economiei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.