sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Colegiul de Arte ,„Sabin Drăgoi” din Arad a primit acreditarea VET Erasmus+

  de Andrada Bobiș | 2 mai 2022, 5:47 PM | Educaţie

  0

  Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” din Arad a obținut Acreditarea VET Erasmus+ pentru derularea de mobilități de învățare anuale prin proiectele finanțate de Uniunea Europeană prin Programul pentru educaţie, formare, tineret şi sport 2020-2027 – Erasmus+.
  Anual, elevi de la calificările tehnician pentru tehnicile artistice, desenator tehnic pentru arhitectură și design, instructor muzical, corist, clasele a XI-a și a XII-a vor derula stagii de pregătire practică a câte 2 săptămâni în companii/instituții europene de profil.

  „Pentru primul an de acreditare-2021-2022, implementăm proiectul Nr. 2021-1-RO01-KA121-VET-000009863 al cărui grup țintă a fost alcătuit din: 6 elevi din clasele a XI-a și a XII-a muzică,10 elevi din clasele de arte plastice și 12 elevi din clasele de arhitectură. Alături de aceștia au participat și câte un profesor de specialite în cadrul activităților de Job-Shadowing.
  Mobilitățile s-au derulat în 2 fluxuri în parteneriat cu firme din industria artelor creative: între 21.02-04.03.2022, grupa de arhitectură și arte decorative- 12 elevi au învățat să utilizeze elemente ale programului AUTO-CAD în cadrul firmei de arhitectură și amenajări interioare – Ester Lara Arquitectura din Granada (Spania); între 14-25.03.2022 un număr de 10 elevi de la clasele de arte plastice au învățat să realizeze printuri pe materiale textile în cadrul firmei portugheze Com Prensa-Impressão Têxtil Lda, iar 6 elevi de la muzică și-au perfecționat tehnica interpretativă și virtuozitatea prin participarea la master-class-urile cu muzicienii portughezi ai orchestrei Banda Musical de Oliveira din Barcelos (Portugalia) cu care au susținut un concert în data de 25.03.2022.
  Pentru elevii participanți a fost o experiență profesională inedită și complexă- contactul direct cu cerințele locului de muncă din domeniul lor de formare, cu atât mai mult cu cât la liceele vocaționale artistice, toată pregătirea de specialiate se desfășoară doar în atelierele/sălile de instrument ale școlii. Elevii noștri s-au adaptat foarte bine și au fost apreciați pentru nivelul de cunoștințe, capacitatea de a se integra în noul mediu de lucru și de-a comunica și a pune în practică ceea ce au învățat la școală, pentru creativitate și seriozitate. Impactul acestei experiențe contribuie la creșterea calității actului de formare inițială furnizat de către instituția noastră de învățământ- îi obișnuim pe elevii noștri cu rigorile unui loc de muncă în industria creativă”, a precizat prof. Marinela Tudoran, director adj. al Colegiului de Arte din Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.