Codul roșu de căldură ne aduce băi de mulțime… pentru Arad!

  de Raluca Medeleanu | 1 iulie 2022, 8:38 AM | Pamflet | Topic special

  2

  Căldură mare, mon cher! Cod roșu de caniculă la Arad, așa că înțelegi destul de clar că tot ce au nevoie ai noștri politicieni în perioada asta e o baie… de mulțime.

  Fiecare o face după posibilități, dar nimeni nu rămâne – Doamne feri’ – pe dinafară. E vară, e soare și e musai aer de concediu, însă nu cumva să uităm noi de ei, pozele de grup sunt binemeritate și postate în abundență pe sfântul Facebook! Uite, de exemplu, domn fost primar Falcă și-a făcut baia de început de săptămână, așa cum ne-am aștepta, în străinătate. Acolo, le-a scos la aer Brucslesian pe cele mai aprigi susținătoare OFListe… o reală filă din o mie și una de nopți, dar ca o adaptare de Netflix, politically correct, cu acțiunea unde altundeva dacă nu la Parlamentul European, unde le învață pe toate chestiuni complexe precum „clivajul de a prinde o stea căzătoare”, dar și alte legi și proceduri estivale.

  Aici, în schimb, în zonele autohtone, tabăra adversă din aceeași tabără a rămas mai pe „old school” , dar asta nu înseamnă că ratează distracția. Vai, nu! Joi, iată că al nost’ actual domn primar Bibi a celebrat, după chipul și asemănarea bunelor chermeze de altădată ale antagonistului neprimit la paranghelie, deși cică ar fi încercat să „partikipe”. Ce anume celebreză? Iubirea. O nuntă de argint mai exact, pe-un picior de plai, pe-o gură de rai, direct la Port Arthur, cu tot arsenalul de „prieteni ai primarului”. Ceaune, mici, bere, distracție în toată regula, ce mai! Și nu o face orișicum. Din nou, ca orice politician românesc care se respectă, nu poate lipsi baia de mulțime, microfonul, discursul și Doamne ajută, tot tacâmul! #pentruARAD.

  Eh, și vă veți întreba cui îi mai arde și de muncă în perioada asta toridă? Cine mai poate pune osul la bătaie ca metropola noastră multilateral dezvoltată să își continue ritmul în bune condiții? Eh, legenda spunea că doi viteji, de nedespărțit, vor fi mereu la datorie, păzind fiecare colț al orașului. Profeția s-a împlinit, orice om pus în temă cu actualul evenimentelor o știe, duetul vesel Faur-Bîlcea nu ne lasă la greu! Ei studiază, supraveghează, fotografiază, documentează fiecare proiect, șantier, ori mic plan care se pune în mișcare la Arad. Dar cum sunt și ei „decât” oameni, o fac tot pentru o baie de mulțime, virtuală de această dată, dacă de altele n-au parte, măcar așa, au ajutorul like-urilor digitale, albastre, ca să ne ducă din nou cu gândul la răcoare.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Of, doamna Ralu, hai, ca intelegem ca la Brucsles era mai greu sa ajungeti cu fostul primar si viitorul fost europarlamentar, dar la Port Arthur puteati sa veniti, ca acolo toata lumea a fost bine venita si bine primita. Ma rog, mai putin aia care au incercat sa confiste evenimentul dar care, dupa cuvantul primarului, s-au cam pierdut prin tufe. Daca vreti sa stiti de ce, intrebati pe cei care au auzit spusele primarului. Chiar merita. Cat despre noul cuplu de amorezi din politica aradeana, astia-s sortiti sa umble mereu pe unde a umblat primarul cu zile inainte, poate-poate au mai ramas in urma lui ceva firimituri de like-uri fara de care nu se poate supravietui in marea involburata a partidului. Si, apropo, de marea involburata, se pare ca Bibi are ceva veleitati de Moise, ca apele s-au cam despicat in partid, lucru vizibil pentru toata lumea care e dispusa sa accepte realitatea. Si despicarea asta pare sa fi dus si la o separare intre cele doua culori specifice, galben-albastru, respectiv, albastru senin in tabara lui Bibi, galben hepatic în tabara cealalta. The show must go on…

   0 voturi
   +1
   -1
  2. Imi este greu de inteles acest cuplu. Balcea – Faur. Ori Balcea este secretarul lui Faur la Municipiu, ori Faur este secretarul lui Balcea la Parlament. Intr-o societate normala Faur ar trebui sa fie alaturi de Bibart. Apropo, domnule primar Bibart, dl Faur de unde ia leafa, de la Primarie sau de la Parlament? Ar trebui sa o ia de la Parlament, deoarece pentru Arad nu a facut absolut nimic. Cei doi sunt intr-o simbioza aproape perfecta, dar mai ceva ca rinocerul cu ciocanitoarea. Care o fi una, care o fi alta? Despre Faraon si suita de alergatoare no comment. Cui prodest?

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.