duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Cod portocaliu de ploi abundente în Banat și cod galben în nord-vestul țării

  de Special Arad | 17 septembrie 2022, 4:27 PM | Regional

  0

  Întreaga regiune de nord-vest a țării este sub atenționare meteorologică de ploi abundente, sâmbătă și duminică, meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie prognozând cantități care vor depăși chiar și 70 de litri pe metrul pătrat.

  În Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, precum și în sudul Banatului este atenționare cod portocaliu de ploi abundente. Se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp. Codul portocaliu intră în vigoare sâmbătă la ora 12:00 și este valabil până duminică, la ora 12:00. În același interval, mai multe județe din centrul, nord-vestul țării vor fi sub atenționare cod galben, la fel și în zonele montane.

  Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp. În regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade în care pe alocuri instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, grindină și vijelii.

  Sursa: pressalert.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.