duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cod galben de vânt puternic și pentru județul Arad, emis de meteorologi

  de - | 1 septembrie 2021, 12:33 PM | Regional

  0

  Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un Cod galben de vânt puternic, valabil până miercuri dimineaţă în 27 de judeţe. O informare meteo de ploi a fost emisă pentru regiunile nordice, centrale şi vestice. Meteorologii au anunţat că miercuri între orele 10.00 – 23.00, în zonele de deal şi de munte, în regiunile nordice, centrale şi local în cele vestice temporar va ploua şi vor fi posibile descărcări electrice. Ploile vor avea şi caracter de aversă, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi mai ales în zonele de munte izolat 30…40 l/mp.

  Averse şi descărcări electrice se vor semnala pe arii restrânse şi în regiunile estice, potrivit ANM.  Codul galben a început la ora 10.00 şi expiră joi la ora 10.00. În zona montană vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze de 60…80 km/h, iar pe creste, în special ale Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, temporar rafalele vor depăşi 90…100 km/h. Local în Oltenia vor fi perioade în care rafalele vântului vor avea viteze în general de 60…65 km/h, în special pe parcursul zilei. Intensificări locale şi temporare ale vântului vor fi şi în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar pe parcursul zilei de joi (02 septembrie), intensificările de vânt se menţin în zona înaltă de munte, iar în estul şi sud-estul ţării vor fi rafale de peste 65…70 km/h.

  Avertizarea vizează judeţele Maramureş, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Neamţ, Harghita, Mureş, Braşov, Covasna, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Dolj, Mehedinţi, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea, Buzău şi Olt.

  Citeste mai mult: adevărul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.