Cod galben de caniculă în vestul și sudul țării

  de Special Arad | 17 august 2022, 11:11 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Județul Arad se află sub atenționare meteorologică pentru caniculă și disconfort termic ridicat în perioada 17 – 19 august 2022, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” Arad.

  Temperaturile vor fi cuprinse între 34 și 40 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăși 80 de unități.

  Cum să faceți față căldurii?

  •  beți suficientă apă pentru a vă hidrata corespunzător;
  •  purtați pălării de soare, haine lejere de culori deschise;
  •  evitați, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare;
  •  consumați fructe și legume proaspete.

  În perioadele caniculare și de secetă prelungită, folosirea focului deschis pentru arderea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este interzisă!

  Având în vedere vremea caniculară care se va înregistra în următoarele zile, aceste incendii prezintă un real pericol pentru viața și bunurile comunității, având o viteză mare de propagare la împrejurimi.

  Pompierii arădeni vă sunt aproape pentru o vară în siguranță, menționează ISU Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.