miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cocaină de 400 de milioane de euro, confiscată în Italia. Drogurile pluteau în largul coastei de est a Siciliei

  de - | 17 aprilie 2023, 10:21 AM | Internaţional

  0

  Imagine cu rol ilustrativ

  Două tone de cocaină, cu o valoare de piață estimată la peste 400 de milioane de euro, au fost confiscate de Guardia di Finanza, scrie Il Messaggero.

  Aceasta a fost recuperată pe mare, în largul coastei de est a Siciliei, de către soldații  comandamentului provincial din Catania și ai grupul aeronaval din Messina. Drogurile erau ambalate, pentru a preveni infiltrarea apei și scufundarea, în aproximativ 70 de pachete plutitoare escortate de un dispozitiv de semnalizare luminoasă și ținute împreună de plase.

  Ar fi vorba de o încărcătură de droguri lăsată pe mare de către navele de marfă care trebuia recuperată și transportată pe continent, potrivit sursei citate.

  Este una dintre cele mai mari descoperiri de droguri făcute vreodată pe teritoriul național italian, iar comercializarea ulterioară a acestora ar fi adus, potrivit estimărilor anchetatorilor, un profit de peste 400 de milioane de euro din vânzarea cu amănuntul.

   

  Citește și: 4,5 tone de cocaină, confiscate în largul Insulelor Canare

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.