marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  4,5 tone de cocaină, confiscate în largul Insulelor Canare

  de Special Arad | 28 ianuarie 2023, 5:09 PM | Internaţional

  0

  Poliția spaniolă a anunțat, sâmbătă, confiscarea a 4,5 tone de cocaină în largul Insulelor Canare, la bordul unui cargo togolez care venea din America Latină.

  Nava „Orión V”, care transporta animale către țări din Orientul Mijlociu, era supravegheată îndeaproape de mai bine de doi ani: fusese deja „verificată și percheziționată, dar nu a fost găsită nici un drog în interior, în ciuda prezenței unor dovezi suficiente”, a precizat poliția, conform stiridinsurse.

  9 tone într-o singură lună

  O operațiune „aeriană și maritimă” a dus în cele din urmă la descoperirea cocainei, marți, care era ascunsă într-un siloz care trebuia să fie folosit pentru hrănirea animalelor, a adăugat poliția.

  Operațiunea, la care au participat Agenția americană de combatere a traficului de droguri (DEA), Centrul internațional de analiză a informațiilor maritime (MAOC-N), autoritățile togoleze și poliția spaniolă, a dus la arestarea celor 28 de membri ai echipajului, de nouă naționalități diferite, scrie Le Figaro.

  Cargoul „Orión V”, care arbora pavilion togolez, avea aceleași dimensiuni ca un alt cargo togolez interceptat la jumătatea lunii ianuarie în aceeași zonă, la 62 de mile sud-est de Insulele Canare, „Blume”, pe care fusese găsită aceeași cantitate de cocaină.

  Poliția a fost încântată să raporteze că în ianuarie au fost confiscate în total nouă tone de droguri. Din cauza legăturilor strânse ale Spaniei cu America de Sud, de unde provine cocaina, Spania este una dintre principalele porți de intrare a drogurilor în Europa.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.