duminicã, 3 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Update CNSU discută azi relaxarea anumitor măsuri. Suporterii ar putea intra pe stadioane

  de - | 19 noiembrie 2021, 1:20 PM | Naţional | Topic special

  0

  Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) discută astăzi relaxarea câtorva dintre restricțiile impuse în urmă cu aproximativ o lună în contextul creșterii cazurilor de infectare cu COVID-19. Începând cu 1 decembrie, accesul la competițiile sportive ar putea fi permis.

  Spre finalul lunii octombrie, CNSU a propus o serie de măsuri restrictive în România pentru a diminua „explozia” de înfectări cu coronavirus. Una dintre acestea a vizat accesul spectatorilor la evenimentele sportive, fiind interzisă prezența acestora.

  La aproximativ o lună de la acel moment, membrii CNSU discută despre relaxarea unora dintre măsurile instituite în octombrie, printre care cea care vizează competițiile sportive, scrie G4media.ro.

  Accesul la evenimentele sportive ar putea fi permis începând cu 1 decembrie

  Astfel, începând cu 1 decembrie, >spectatorii vor putea asista la evenimentele sportive desfășurate în spații închise sau deschise până la 30% din capacitatea maximă a arenei-gazdă. Accesul le va fi permis doar celor vaccinați împotriva COVID-19 sau trecuți prin boală.

  Alte măsuri discutate astăzi de CNSU, potrivit sursei citate:

  • Va fi permisă prezența fizică la cursuri în școlile din localitățile cu indicență sub 3 cazuri la mia de locuitori, indiferent de rata de vaccinare în rândul profesorilor
  • Vor fi permise ceremoniile oficiale dedicate Zilei naționale în București cu maximum 400 de persoane, și în municipiile reședință de județ cu maximum 200 de persoane, doar pentru vaccinați și cei trecuți prin boală
  • La spectacole, concerte și festivaluri în aer liber va fi permisă participarea a maximum 1.000 de persoane, care să nu reprezinte mai mult de 30% din capacitatea maximă a spațiului, doar pentru vaccinați sau cei trecuți prin boală

  Pentru a intra în vigoare, propunerile CNSU trebuie validate printr-o hotărâre de Guvern. Aceasta ar putea veni în ședința de vineri a executivului, notează gsp.ro

  UPDATE. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi, 19 noiembrie 2021, Hotărârea numărul 105 privind stabilirea unor măsuri suplimentare necesar a fi aplicate pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.