marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  CNN: SUA au aprobat oficial trimiterea de trupe suplimentare în România

  de - | 2 februarie 2022, 4:26 PM | Internaţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Președintele american Joe Biden a aprobat oficial desfășurarea de trupe suplimentare în Europa de Est, inclusiv în România, anunță Hotnews, citând CNN.

  Mai mulți oficiali au confirmat pentru CNN mutarea, afirmând că desfășurarea de trupe are scopul de a arăta susținerea aliaților din NATO față de Ucraina.

  Este așteptat ca Pentagonul să anunțe oficial că mii de militari americani vor fi desfășurați în poziții de avanpost din Europa.

  Printre trupele suplimentare se vor număra aproximativ 2.000 de militari care vor fi trimiși în Polonia și alte câteva mii în țările NATO din sud-estul Europei, printre care și România, potrivit surselor CNN.

  SUA au plasat deja încă de pe 24 ianuarie 8.500 de militari americani în alertă în cazul în care era nevoie de suplimentarea forțelor NATO.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.