vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Clubul Chelsea Londra va fi cumpărat pentru cinci miliarde de dolari de către un grup de oameni de afaceri condus de americanul Todd Boehly

  de Special Arad | 7 mai 2022, 7:27 PM | Sport

  0

  Mark Walter (stânga)/Hansjorg Wyss/Todd Boehly (dreapta)

  Pe site-ul oficial, clubul londonez de fotbal anunță că au fost îndeplinite criteriile pentru o nouă conducere din care fac parte afaceriștilor americani Todd Boehly și Mark Walter (directorul firmei de soluții financiare Guggenheim Partners), miliardarul elvețian Hansjorg Wyss și firma americană de investiții Clearlake Capital. Asocierea este condusă de Boehly, care deține părți din cluburile de baschet Los Angeles Lakers și Los Angeles Sparks (din liga feminină de baschet) și din Los Angeles Dodgers (club de baseball).

  Chelsea arată că toate acțiunile vor fi cumpărate în schimbul sumei de trei miliarde de dolari, bani care vor fi alocați într-un cont bancar înghețat deschis în Marea Britanie. Întreaga sumă va fi donată cauzelor caritabile, respectând dorința lui Roman Abramovici. De asemenea, noii proprietari vor investi 2,1 miliarde de lire sterline în stadionul Stamford Bridge și în cel folosit de echipa de femei și cea de juniori, în fundația și academia cubului, precum și în echipa de femei.

  Clubul precizează că tranzacția mai trebuie aprobată de organismele de reglementare, dar va fi finalizată până la finalul lunii. Oligarhul rus Roman Abramovici a anunțat că vinde Chelsea la începutul lunii martie, după invadarea Ucrainei, motivând că afacerea este ”În interesul clubului”. Ulterior, el a fost supus mai multor sancțiuni de către guvernul britanic.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.