Într-un final, grupul american Amazon a recunoscut că șoferii urinează în sticle, a explicat motivele și a prezentat scuze publice

  de Special Arad | 4 aprilie 2021, 9:34 AM | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  Amazon.com a prezentat, sâmbătă, scuze unui congresman american, Mark Pocan, compania recunoscând că „şi-a dat singură gol” prin negarea, iniţial, a sugestiei acestuia că şoferii săi sunt nevoiţi uneori să urineze în sticle în timpul curselor de livrare a coletelor, transmite Reuters, preluată de News.ro.

  „Ştim că şoferii pot avea şi au probleme să găsească toalete din cauza traficului sau uneori a rutelor rurale, iar acesta a fost în special cazul în timpul Covid-19, când multe toalete publice au fost închise.”, a afirmat compania într-o postare pe blog. Recunoaşterea a avut loc la o săptămână după ce reprezentantul democrat Pocan a criticat condiţiile de muncă de la Amazon, afirmând într-un tweet: „A plăti muncitorilor 15 dolari/oră nu te face un loc de muncă progresiv, atunci când nu accepţi un sindicat şi îi faci pe muncitori să urineze în sticle de apă”.

  Amazon a publicat iniţial o negare, afirmând într-un tweet: „Nu credeţi cu adevărat chestia cu pipi în sticle, nu-i aşa? Dacă ar fi adevărat, nimeni nu ar lucra pentru noi”. Dar ulterior a dat înapoi cu acele comentarii. „Acesta a fost un autogol, suntem nemulţumiţi de el şi îi datorăm scuze reprezentantului Pocan.”, a spus Amazon în postarea sa pe blog, adăugând că răspunsul său anterior se referea doar la personalul din depozitele sau centrele de fulfillment. Compania a declarat că problema este la nivel de industrie şi că va căuta soluţii, fără a specifica care ar putea fi acestea.

  Scuzele Amazon vin într-un moment în care muncitorii care lucrează la un depozit din Alabama aşteaptă un număr de voturi care ar putea duce la prima unitate sindicalizată a retailerului online din Statele Unite şi să marcheze un moment important pentru forţa de muncă organizată.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.