vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Climb Again a inaugurat panouri de cățărare pentru copiii nevăzători din Arad și Timișoara

    de Special Arad | 25 mai 2021, 9:27 AM | Educaţie | Știri Arad

    0

    (foto: Climb Again / Facebook)

    Proiectul Climb Again Hub „Puternici împreună” este prezent în toate cele 7 școli și licee speciale din România

    Asociația Climb Again a inaugurat de curând alte două panouri de escaladă pentru copiii cu deficiențe de vedere din Arad și Timișoara, ca parte din proiectul Climb Again Hub „Puternici împreună”, inițiat de asociație în mai multe localități din România.

    Timișoara și Arad completează astfel lista de orașe în care Asociația Climb Again a construit panouri de cățărare, ca parte din proiectul de terapie prin escaladă pe care îl promovează, cu sprijinul Kaufland România.

    Liceul Special „Sfânta Maria” din Arad și Liceul Teoretic Special „Iris” din Timișoara beneficiază de acum înainte de panouri de cățărat chiar în sălile lor de sport, facilitând astfel accesul tuturor copiilor la sesiuni de escaladă.

    Din 2015, Climb Again a început programele de terapie prin escaladă în scoli speciale, în acest moment fiind prezenți la Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Vedere București, Liceul Tehnologic Special „Regina Elisabeta” București, Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Buzău, Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca și Liceul Special „Moldova” Târgu Frumos.

    În ciuda preconcepțiilor, escalada nu este un sport extrem. Atâta timp cât cel care se cațără și partenerul care îl asigură respectă toate măsurile de siguranță, riscul este zero. Escalada este un sport care poate fi practicat inclusiv de către copiii cu nevoi speciale, cu efect terapeutic și acesta este motivul pentru care Climb Again a dezvoltat primul centru de terapie prin escaladă din Europa.

    La inaugurarea panourilor de cățărare nou construite la Timișoara și Arad copiii au beneficiat de exerciții de încălzire și mobilitate, antrenament de escaladă, un atelier cu baston alb/orientare și un atelier de muzicoterapie.

    Claudiu Miu – Fondator Climb Again: „Faptul că avem acum panouri la Timișoara și Arad ne bucură enorm. Le mulțumim celor de la Kaufland România pentru sprijin și profesorilor care s-au implicat și au înțeles cât de benefică este terapia prin escaladă pentru acești copii.  Peste 350 de copii cu deficiențe de vedere din cele 7 școli și licee speciale existente în România în acest moment pot beneficia gratuit de terapie. «Puternici împreună» înseamnă să îi facem pe acești copii să ducă o viață normală, să le oferim terapii integrate, inclusiv sprijin psiho-emoțional sau lecții de mers cu bastonul alb și să atragem atenția celor din jur că ei există și că este important să îi ajutăm să se integreze și să îi sprijinim”

    Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România: „Ne bucurăm că, împreună cu Climb Again, am reușit să completăm lista de școli speciale în care terapia prin escaladă va ajuta copiii cu deficiențe de vedere. Noi, la Kaufland România credem că implicarea face diferența, iar proiectul Climb Again Hub ne dovedește asta prin fiecare copil care urcă pe un perete de escaladă sau folosește bastonul alb. Suntem cu adevărat puternici împreună”.

    Asociația Climb Again este o organizație non-guvernamentală afiliată la Federația Română de Alpinism și Escaladă (FRAE), fondată și condusă de Claudiu Miu, fost campion balcanic de escaladă. Încă din 2014, Climb Again organizează sesiuni gratuite de terapie prin escaladă, kinetoterapie și consiliere psihologică pentru copii și tineri cu dizabilități: deficiență de vedere, de auz, tulburare de spectru autist, tulburări neuromotorii, deficiențe asociate.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    5 + 2 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.