Claudiu Paven răspunde în povestea tâlhăriei de la Pâncota: „Marius Covaci e tot mai nebun. S-a dus cu soția și amanta la televizor, el a pus tot la cale”

  de Lucian Dănilă | 19 iunie 2021, 1:22 PM | Știri Arad | Topic special

  1

  În urmă cu câteva zile, o înregistrare cu Marius Covaci (foto în kimono), polițistul de la Pâncota aflat în închisoare în urma tâlhăriei din casa mamei omului de afaceri Bernardir Roland, acolo de unde se spune că a fost furat un seif cu 300.000 de euro în el, deși sunt informații să suma ar fi fost semnificativ mai mare.

  Au mai fost arestați în acest dosar Flavius Vesa, din Pecica, dar și tinerii polițiști Denis Țicală și Dragoș Toadere.

  Din spatele gratiilor, Marius Covaci a început să acuze și alte persoane că ar fi fost implicate, printre acestea numărându-se Claudiu Paven, din Șiria, care este o cunoștință a sa și partener de fotbal-tenis, dar și pe vărul lui Claudiu, polițistul Stelian Paven și pe polițistul Cosmin Creți de la Șiria.

  Stelian Paven și Cosmin Creți, prin natura meseriei, nu putea să ne dea o replică la cele spuse de Marius Covaci, dar a făcut-o Claudiu Paven, acesta arătându-se foarte surprins de cele citite în declarația lui Covaci.

  Menționăm că tot ce urmează să citiți sunt cuvintele lui Claudiu Paven, redacția neasumându-și decât să publice ceea ce dorește să transmită opiniei publice, ca răspuns la cele declarate de polițistul aflat în arest preventiv, Marius Covaci, lucru care poate duce până la urmă la aflarea adevărului.

  CLAUDIU PAVEN:

  „Marius Covaci ne-a contactat să ne vedem la teren la Pâncota, cu mult înainte de a avea loc jaful. S-a întâmplat undeva prin lunile aprilie sau mai anul trecut. Ne-a sunat pe aproape toți cei menționați în declarațiile sale apărute în presă să ne vedem sâmbătă la ora 15 la mișcare.

  Am plecat spre teren împreună cu vărul meu, Stelian Paven. Când am ajuns acolo erau deja la teren Marius Covaci, Denis Țicală, Petre Neag, toți trei fiind polițiști. Acolo a început Marius Covaci discuția cum că la o bătrână acasă, la mama lui Roland (n.r. omul de afaceri din Pâncota), ar fi un seif cu o sumă mare de bani. Nici nu am luat în serios discuția, dar cum se întâmplă când suntem mai mulți la întâlniri din astea cum e la fotbal, la lap-tenis, fiecare și-a dat cu presupusul: „Eu nu cred că e acolo”, „Dacă intri și face bătrâna infarct?” Fiecare cu filmele lui… Tot felul de discuții cum mai apar între prieteni. Nu era vorba deloc de vreo plănuire sau ceva de acest gen.

  După ce s-a discutat, eu și Stelian Paven am spus că nici nu poate fi vorba despre așa ceva, iar Petre Neag nici nu a mai venit cu noi. De acolo am dat o fugă la Șiria, să ne vedem cu Cosmin (n.m. Cosmin Creți, polițist la Șiria).

  L-a sunat pe Cosmin să-l întrebe unde e, acesta i-a răspuns că e de serviciu, iar Marius l-a anunțat că dăm o fugă până la el. Petre Neag nu a venit. Eu am plecat cu mașina mea și cu Stelian, Marius a plecat cu mașina lui, iar Denis, la fel, cu mașina lui. Cosmin Creți a ieșit din sediu și Marius Covaci a început să-l abordeze. „Cosmin, uită-te, ar fi un seif cu bani, așa, așa…”, i-a spus Covaci, dar Cosmin încă din start i-a tăiat orice intenție de a o mai continua:

  „Considerați că această discuție nu a avut loc și eu vă sfătuiesc să vă vedeți de treabă”, a spus Cosmin de față cu noi toți.

  Apoi tot a insistat cu telefoane. Eu am continuat să mă duc cu el la tenis cu piciorul. De fiecare dată când mergeam erau alte patru-cinci persoane. Pe mine mă tot suna dar nu prea îi răspundeam, iar când ne vedeam tot îi spuneam că am avut treabă sau că am fost plecat. Pe Stelian atât îl suna de la un moment dat mi-a spus că-i blochează numărul.

  De atunci, însă, de la acea prima și singura discuție de la teren, nici pe mine și nici pe vărul meu Stelian nu ne-am mai sunat să ne abordeze în legătură cu presupusa idee de jaf sau așa ceva.

  M-a sunat după jaf și m-a întrebat: „Ai văzut ce mașină mi-am luat?” Și-a luat un Mercedes C Class din 2010, cu cinci mii și ceva de euro. Tot mă suna că vrea să-și vândă altă mașină, avea o Skoda Fabia. Mă întreba oare cât ea pe ea, pentru că știa că eu vând mașini. Convorbiri cu el am tot avut, că mă tot întreba ba una, ba alta, dar în legătură cu jaful sau prostiile astea niciodată.

  Mie mi se pare că e tot mai nebun și nu știu și nu îmi explic ce vrea el să încerce, ce vrea să facă. A început să dea în toată lumea fără probe, fără nimic… Încearcă acum prin orice modalitate să implice pe alții când de fapt toate duc la concluzia că el a fost organizatorul, el a fost cel care a propus acest lucru la toți. Nu înțeleg de ce face tot ceea ce face acum, dar am înțeles că în arest a avut două sau trei tentative de sinucidere. Același om și-a dus atât soția cât și amanta la televizor. Acest om vorbește de unul și de altul și mai vrea să fie credibil? Niciodată nu l-ar putea crede nimeni

  Părerea mea este că Denis Țicală, un polițist tânăr, a avut neșansa să fie coleg cu el, de aceea este acum un pușcărie”.

   

  CITEȘTE CU CLICK PE TITLUL DE MAI JOS:

  „Dacă zici ceva, îți împușc copiii și pe tine”! Polițistul Marius Covaci, arestat preventiv pentru tâlhăria de la Pâncota, face dezvăluiri din spatele gratiilor

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.