„Clásicos contigo”. Începând cu această seară, Institutul Cervantes difuzează gratuit pe Vimeo filme spaniole celebre

  de [email protected] | 8 mai 2020, 7:44 PM | Cultură | Film

  0

  Viridiana (1961)

  Începând cu această seară (8 mai), cinefilii au ocazia de a viziona gratuit filme celebre din cinematografia spaniolă, subtitrate în limba engleză, pe Vimeo. Timp de două luni, de pe 8 mai până pe 10 iulie, în cadrul programului „Clásicos contigo”/„Clasicii alături de tine”, în fiecare zi de vineri, va rula câte un film spaniol celebru, prezentat de regizori sau actori de primă mărime.

  Vizionarea se face cu acces gratuit, datele de acces pentru cinefilii români fiind disponibile pe pagina de Facebook a Institutului Cervantes din București. De exemplu: la primul film din serie (cel din această seară, 8 mai, ora 21:00), „Muerte de un ciclista”, accesul la film se va face printr-o parolă care se găsește, alături de celalalte informații, la acest link (parola este clasicoscontigomayo8, iar link-ul filmului pe Vimeo este acesta). Parolele și link-urile vor varia de la film la film, cel mai probabil, dar informațiile necesare pentru acces pot fi urmărite săptămânal pe pagina de Facebook a Institutului Cervantes din București.

  În luna mai vor fi difuzate patru filme esențiale din epoca cinematografiei alb-negru iberice.

  Proiectul „Clásicos contigo” / Clasicii alături de tine” își propune să readucă în atenția publicului mari producții cinematografice, considerate puncte de referință în cinematografia spaniolă. Este o ocazie, pentru pasionații celei de-a șaptea arte de a redescoperi cinematografia spaniolă de calitate, filme provenite din arhiva Filmotecii AECID (Agenția Spaniolă de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare, Ministerul Afacerilor Externe).

  Fimele vor fi disponibile pe platformă timp de 48 de ore, iar prezentările acestora, realizate de profesioniști din industrie, vor fi urcate pe canalul Vimeo al Institutului Cervantes în lunea anterioară proiecției. Primul film din serie, „Moartea unui ciclist”, este prezentat de Carlos Bardem, însuși nepotul regizorului.

  PROGRAMUL LUNII MAI

  Vineri, 8 mai, ora 21.00 (până duminică, 10 mai, ora 21.00)
  Muerte de un ciclista/Moartea unui biciclist
  Regia: Juan Antonio Bardem, Spania/Italia, 1956

  Vineri, 15 mai, ora 21.00 (până duminică, 17 mai, ora 21.00)
  ¡Bienvenido Míster Marshall!/Bun venit, dle Marshall
  Regia: Luis García Berlanga, Spania, 1953

  Vineri, 22 mai, ora 21.00 (până duminică, 24 mai, ora 21.00)
  Viridiana/Viridiana
  Regia: Luis Buñuel, Spania/ Mexic, 1961
  Interzis minorilor

  Vineri, 29 mai, ora 21.00 (până duminică, 31 mai, ora 21.00)
  El verdugo/Călăul
  Regia: Luis García Berlanga, Spania/ Italia, 1964
  Interzis minorilor

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.