duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Clădirea fostului Spital Municipal urmează să fie modernizată

  de Special Arad | 1 aprilie 2022, 5:14 PM | Administraţie

  0

  Comunicat. La doar două săptămâni după ce a preluat de la Primărie toate clădirile fostului Spital Municipal, Consiliul Județean Arad a depus astăzi un proiect pe Planul Național de Redresare și Reziliență pentru reabilitarea energetică moderată a pavilionului central și a clădirii fizioterapiei, din Piața Mihai Viteazul. Este primul proiect depus de Consiliul Județean Arad pe PNRR.

  Reabilitarea energetică moderată presupune termoizolarea podului, schimbarea ferestrelor, termoizolarea șarpantei, eliminarea infiltrațiilor din subsol, schimbarea instalației de încălzire și apă caldă, montarea de pompe de căldură, montarea de surse regenerabile de energie, echiparea clădirilor cu trei stații de încărcare pentru mașinile electrice, recompartimentare interioară în vederea organizării optime a fluxurilor și circuitelor medicale, schimbarea tuturor corpurilor de iluminat cu LED-uri.

  Având în vedere că proiectul presupune și refacere izolației exterioare a clădirii, spitalul municipal va avea un aspect înnoit, cu fațada reabilitată.

  Suprafața totală rehabilitată energetic este de aprox. 5800 mp. Valoarea eligibilă a proiectului depus de Consiliul Județean Arad este de 3,1 milioane euro.

  Proiectul a fost depus astăzi la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Pentru asta a fost necesară convocarea unei ședințe de îndată a Consiliului Județean, fiindcă finanțarea se alocă pe principiul „primul venit, primul servit”, adică cei care depun primii primesc finanțare. Renovarea energetică a clădirilor publice beneficiază de finanțare în proporție de 100%, deci Consiliul Județean Arad nu trebuie să aloce niciun leu pentru cofinanțare.

  Faptul că am depus astăzi acest proiect demonstrează că suntem pregătiți cu soluții pentru sistemul arădean de sănătate publică. Acesta este al treilea proiect depus de noi pentru spital, în ultima săptămână. Vă reamintesc că zilele trecute Consiliul Județean Arad, în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, a anunțat că a depus două cereri de finanțare pentru accesarea de fonduri europene. Primul proiect vizează achiziționarea unui sistem de detectare a incendiilor pentru clădirea fostului Spital municipal, din Piața M. Viteazul. Prin al doilea modernizăm rețeaua de fluide medicale (oxigen, vacuum și aer comprimat) și dotăm spitalul cu trei grupuri electrogene”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.