Clădirea degradată a Secției de Psihiatrie, cu un pas mai aproape de reabilitare

  de Special Arad | 30 aprilie 2020, 6:15 PM | Administraţie

  0

  Comunicat. Compania Națională de Investiții (CNI) a aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici, în valoare de 9 603 332 lei (aprox. două milioane de euro), pentru reabilitarea Secției de Psihatrie, din Arad, strada Octavian Goga, nr. 15-17.

  Investiția este cofinanțată din bugetul Consiliului Județean Arad, iar durata estimată de execuție este de 18 luni.

  ,,Secția de Psihiatrie,de pe strada Octavian Goga, nr. 15-17, joacă un rol-cheie în tratamentul psihiatric acut și cronic, fiind singura secție de psihiatrie acuți din întreg județul Arad. La ora actuală, imobilul se află într-o stare avansată de degradare, spațiul fiind impropriu pentru desfășurarea în condiții normale a actului medical. Am obținut fonduri pentru reabilitarea secției și asigurarea de condiții adecvate de spitalizare, care să asigure o ședere primitoare, confortabilă și sigură pentru pacienți.

  Reabilitarea Secției de Psihiatrie este inclusă în seria de reabilitare a clădirilor spitalicești existente și de construire a unor spitale noi: Complex Matern-Pediatrie, Secție Oncologie, Secție Infecțioase Adulți și Spitalul de Psihiatrie de la Căpâlnaș”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  Lucrările vor viza: reabilitarea termică a clădirii, inclusiv a acoperișului,modernizarea spațiilor interioare, reabilitarea fațadelor clădirii cu păstrarea arhitecturii, a ancadramentelor și a culorii pastelare inițiale, înlocuirea în întregime a instalațiilor sanitare, termice și electrice, realizarea instalațiilor de prevenire și stingere a incendiilor, executarea instalațiilor de oxigen necesare în fiecare salon, realizarea instalațiilor de climatizare, precum și montarea sistemelor de supraveghere video.

  În ceea ce privește amenajarea exterioară, se va reface împrejmuirea spitalului, astfel încât să asigure siguranța pacienților. Tot ca măsură de siguranță, acesta va fi dotat cu sistem antiescaladă,sistem de supraveghere video și cabină portar.De asemenea,se va monta mobilier urban (bănci și coșuri de gunoi)și se vor realiza alei pietonale și patru locuri de parcare. În curtea interioară se vor amenaja spații verzi, se va monta gazon și se vor planta flori.

  Secția de Psihiatrie, de pe strada Octavian Goga, va avea o capacitate de 61 de paturi.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.