CJA vrea fonduri europene pentru Spitalul Clinic Județean

  de Special Arad | 29 March 2022, 3:52 PM | Administraţie

  0

  Consiliul Județean Arad, în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, va depune două cereri de finanțare pentru accesarea de fonduri europene, anunță instituția într-un comunicat.

  Primul proiect vizează achiziționarea unui sistem de detectare a incendiilor pentru clădirea fostului Spital municipal, din Piața M. Viteazul. Prin al doilea proiect se propune modernizarea rețelei de fluide medicale (oxigen, vacuum și aer comprimat) și dotarea spitalului cu trei grupuri electrogene.

  „Dorim să profităm de faptul că Ministerul Fondurilor Europene a lansat un nou apel de proiecte în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, pentru creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19, program în care proiectele câștigătoare vor fi finanțate 100% din fonduri europene. Este pentru noi o mare oportunitate, deoarece, în condițiile în care vom câștiga finanțarea, vom fi siguri că activitatea medicală în acest pavilion al spitalului se va desfășura fără grija unui potențial incendiu. Spun acest lucru deoarece noi am dotat spitalul cu aparatură medicală de ultimă generație pentru tratarea bolnavilor confirmați pozitiv cu SARS-CoV-2. Acești pacienți au primit și suport respirator, fiind folosite aparate de oxigen. Pe lângă pericolul generat de gravitatea formelor virusului SARS-Cov-2 a existat și încă există riscul declanșării de incendii, infrastructura de detectare, semnalizare, alarmare la incendii lipsind din această locație. Pentru a împiedica blocarea infrastructurii medicale disponibile, dar și siguranța pacienților internați se impune instalarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare la incendii”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  Termenul limită de depunere a cererilor de finanțare este 31.03.2022.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.