sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  CJ vrea să mute Școala Populară de Arte în imobilul părăsit în care a funcționat Școala Gimnazială nr. 10

  de Raluca Medeleanu | 28 octombrie 2021, 12:29 PM | Administraţie

  0

  (foto: Google Street View)

  Consiliul Județean Arad solicită Consiliului Local Arad să aprobe transferul din proprietatea Municipiului Arad a imobilului în care a funcționat Școala Gimnazială nr. 10 „Frații Neuman”, în vederea mutării acolo a Școlii Populare de Arte.

  Școala Populară de Artă a funcționat o lungă perioadă în imobilul de pe Bulevardul Revoluției nr. 85, însă după ce în anii 2000 clădirea a fost retrocedată familiei baronului Neuman (care a fost proprietarul original), școala a fost mutată după câțiva ani în clădirea de pe strada Barițiu în care funcționează și Centrul Cultural Județean (în curtea căreia se află teatrul de vară).

  Consiliul Județean Arad, în a cărei subordine se află Școala Populară de Arte, a făcut în această toamnă o solicitare la Primăria Arad pentru a primi clădirea de pe strada Faurilor nr. 94-96, pentru a fi un nou sediu. Imobilul care are o suprafață totală de 2.062 metri pătrați a găzduit până în anul 2004 Școala Gimnazială nr. 10 „Frații Neuman” Arad, însă după ce unitatea de învățământ a fost relocată pe str. Grădinarilor, a rămas nefolosită, părăsită.

  Decizia finală va aparține însă consilierilor locali care vor supune la vot proiectul de hotărâre în cadrul ședinței de luni, 1 noiembrie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.