CJ are peste 3,5 milioane de lei din taxa pe valoare adăugată. O parte va merge spre Aeroport, într-un proiect cofinanțat UE

  de Special Arad | 27 noiembrie 2020, 4:27 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  1

  Comunicat. Bugetul Consiliului Județean a fost majorat cu 3.544.000 lei, sumă provenită din taxa pe valoare adăugată pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județelor. Aceste fonduri sunt destinate finanțarea Programului pentru școli al României potrivit Ordonanței Guvernului nr. 678/2020 privind stabilirea bugetului pentru implementarea Programului pentru Școli al României în perioada 2017 – 2023 pentru anul școlar 2020 – 2021.

  „De asemenea, am alocat din Bugetul Consiliului Județean, prin Excedentul bugetar, suma de 28.000 de lei, destinată completării cofinanțării pe care o acordăm Aeroportului pentru un proiect european, ceea ce înseamnă contribuția noastră de 2% respectiv partea neeligibilă a proiectului”, a completat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  Aeroportul Arad vrea să implementeze, cu fonduri europene, un proiect de peste 23 de milioane de lei, pentru dotarea aerogării, din punct de vedere al utilajelor şi al aparaturii. Finanțarea proiectului este asigurată în mare parte de Uniunea Europeană, prin FEDR, dar şi de la bugetul de stat, iar valoarea cofinanţării va fi achitată din bugetul propriu al CJA.

  Aeroportul Arad va achiziționa, prin acest proiect, toate dotările care îl vor aduce la normele europene din punct de vedere al securităţii. Aşadar, va fi cumpărată o autospecială de incendii, o autospecială de incendii cu kit de descarcerare, un punct mobil de comandă PSI, o autoutilitară de intervenţii de urgenţă şi generator independent cu turn de iluminat platforma, o ambulanţă, un utilaj multifuncţional cu ataşamente (cupă, perie rotativă, măturătoare colectoare, cositoare cu braţ articulat, cositoare rotativă, rezervor spălător înaltă presiune, platformă acces, furcă paleţi), un utilaj multifuncţional de întreţinere a suprafeţelor înierbate cu ataşamente (cositoare și tocător), o autospecială pentru curăţat suprafeţe pavate, trei echipamente cu raze X de dimensiuni mari, trei echipamente cu raze X de dimensiuni medii, patru porţi detectoare de metale şi 15 detectoare portabile de metale.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.