CJA anunță o nouă zonă industrială, lângă drumul modernizat Șofronea – Zimand Cuz

  de Special Arad | 17 septembrie 2019, 1:51 PM | Administraţie | Business

  0

  Comunicat. Consiliul Județean Arad continuă investițiile în infrastructura rutieră, prin modernizarea, din fonduri europene, a drumului județean Șofronea – Zimand Cuz. Contractul, în valoare de 7 112 273, 70 lei la care se adaugă TVA, a fost semnat săptămâna trecută de președintele Consiliul Județean, Iustin Cionca, și reprezentantul firmei PORR, cea care execută lucrarea.

  „Pentru noi este un lucru important realizarea acestui tronson de drum în sensul că, după cum probabil știți, comuna Zimandu Nou are o zonă industrială unde lucrează aproximativ 2000 de oameni. În curând, luna viitoare, se va deschide o nouă făbricuță de bere, peste două luni se va deschide o altă fabrică, cu capital 100% românesc, care se ocupă cu pavaje și produse din beton, iar în primăvara viitoare, sperăm, pentru că avem deja semnate documentele, o altă fabrică de prelucrări prin așchiere, cu câteva sute de angajați. Având în vedere criza forței de muncă, drumul acesta dă perspectiva firmelor din zonă să încerce să aducă muncitori și din Ungaria, scurtează drumul, iar investitorii și-au manifestat această intenție și dorința de a încerca să recruteze forță de munca din Ungaria pentru zona industrială din Zimandu Nou. Totodată, în imediata apropriere a drumului, în noul plan urbanistic general pe care îl reactualizăm, va fi cuprinsă o zonă industrială în zona localității Utviniș. Acolo există deja o fermă, dar vrem să dezvoltăm încă o zonă industrială pe 40 – 50 de hectare. Cu siguranță, acest drum va ajuta enorm. Ne bucurăm că în sfârșit acest drum se modernizează, suntem mulțumiți că s-a ajuns la acest moment”, a declarat primarul comunei Zimandu Nou, Dorel Gheorghe Vidran.
  Modernizarea tronsonului Șofronea – Zimand Cuz, în lungime de 5,7 kilometri, se va încheia în 12 luni.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.