miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ciolacu, despre raționalizarea alimentelor de bază, în cazul plafonării prețurilor: „Mi se pare normal, în Ungaria așa s-a făcut”

  de Special Arad | 1 februarie 2022, 8:07 PM | Politikos

  0

  Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți, întrebat despre raționalizarea produselor de bază în cazul plafonării prețurilor că i „se pare normal”. „În Ungaria așa s-a făcut”, a spus acesta. Ulterior, Ciolacu a revenit asupra declarației și a spus că nu este vorba despre o „raționalizare”, ci despre o „limitare”. Subiectul plafonării prețurilor la alimentele de bază, propunerea președintelui PSD, va fi discutată marți, în ședința Coaliției.

  „Astăzi o să avem o discuție. Am mai avut discuția și reducerea de TVA nu va avea impactul pe care ni-l dorim cu toții. Poate o plafonare a prețurilor la alimentele de bază, într-o limită, pentru că nu poți să o faci fără limită pentru că atunci intrăm în altceva, este o discuție, dar nu am avut această discuție în Coaliție și astăzi vom avea această discuție.

  La întrebarea jurnaliștilor dacă produsele pentru care va fi aplicată plafonarea ar trebui raționalizate, Ciolacu a declarat: „în Ungaria așa s-a făcut, mi se pare normal. Nu poți să cumperi cu camionul că facem export de produse plafonate”.

  Ulterior, liderul PSD a revenit asupra declarației și a spus că „este o limitare, nu o raționalizare.”

  Întrebat despre ce produse este vorba, președintele PSD a răspuns: „produsele de bază, făină, zahăr, lapte”.

  „Eu nu sunt specialist, eu nu știu câtă făină consumă o familie. Sunt date, dar se fac studii, lucrurile acestea vin din cifre, nu de la oameni politic. Vreți să vă spun eu câte ouă ai voie să cumperi?”, a mai declarat Ciolacu, potrivit Digi24.ro.

  Menționăm că în data de 12 ianuarie, în Ungaria, guvernul condus de Viktor Orbán a anunţat că va reglementa preţurile în cazul a şase produse de bază: zahăr, făină de grâu, ulei de floarea soarelui, pulpă de porc, piept de pui şi lapte de vacă cu 2,8% grăsime.

  Dat fiind faptul că preţurile la energie au crescut în întreaga Europă, guvernul ungar a decis plafonarea preţurilor la produsele alimentare de bază, a informat Viktor Orbán, care a menţionat că aceste produse trebuie să fie în mod obligatoriu pe stoc. Lidl Ungaria a stabilit acum cantitatea maximă care poate fi achiziționată la o singură cumpărătură: zahăr – 10 kg, făină – 10 kg, lapte UHT – 12 litri, ulei de floarea soarelui – 10 litri, potrivit G4Media.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.