duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cineva a umplut Teatrul de busturi cu Slavici care nu prea plac nimănui, dar dacă tot sunt premii…

  de Lucian Valeriu | 22 septembrie 2014, 12:07 PM | Administraţie | Culise | Recomandările editorilor

  1

  Comunicatul Teatrului de Stat „Ioan Slavici” sună așa:

  „DISTINCŢIA „IOAN SLAVICI“, dedicată actorilor arădeni 

  «Stagiunea TeATRuACTIV, concepută astfel încât să aducă noul şi ineditul în faţa spectatorilor arădeni, va marca şi un element surpriză pentru actorii Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ Arad: Distincţia „Ioan Slavici“.
  Această distincţie constă din Statueta „Ioan Slavici“ care va fi acordată de către Consiliul Artistic al TCIS Arad pentru cea mai reuşită prestaţie artistică într-un rol dramatic, din cadrul producţiilor proprii ale teatrului arădean. Având un caracter onorofic şi fiind translativă, această distincţie va reveni, după fiecare premieră, actriţei sau actorului care va reuşi să impresioneze şi să convingă Consiliul Artistic al teatrului că a avut cea mai remarcabilă prestaţie scenică.
  Prima decernare a acestei distincţii va avea loc o dată cu deschiderea stagiunii TeATRuACTIV şi, implicit, o dată cu prima premieră a stagiunii, în seara zilei de duminică, 21 septembrie. Creaţia statuetei îi aparţine artistului vizual Cosmin Moldovan iar, după decernare, va putea fi văzută de publicul spectator într-o vitrină special amenajată, în foaierul central al teatrului.»

  „Calitatea estetică a lucrării este discutabilă” – recunoaște și directorul Bogdan Costea

  La Conferința de presă din 18 septembrie, când a fost prezentată statueta, directorul Teatrului de Stat, ținând-o… cumva împotriva firii în mâini, a recunoscut că „e discutabilă calitatea estetică a lucrării”… dar discuția a rămas la nivel de lăsat capul în jos… Ieri, cu prilejul premierei la spectacolul „Reunificarea celor două Corei”, regizorului, tuturor actorilor și participanților la punerea în scenă a piesei, li s-a dat statuia Slavici-cu-aripioare… semn că ori artiștii  au reușit„să impresioneze şi să convingă Consiliul Artistic al teatrului că au avut cea mai remarcabilă prestaţie scenică”… absolut toți… ori cineva vrea să scape dintr-odată de toți Slavicii… să nu vină vreunul mai curios să întrebe cât au costat, de ce și alte fleacuri de astea… ăăă… administrative.

  statueta (5)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Slavici se (re)citește mai ales când toamna se adâncește în umbre și ploi. Nu știu cui i-a venit ideea acestei distincții – nu că în sine statueta nu ar reprezenta o onoare adusă celui care o primește. E vorba de banii cheltuiți care puteau fi folosiți în scopuri mult mai utile instituției, actului teatral în sine, actorilor. Joacă aceeași echipă de actori arădeni cam toată stagiunea. Aveți idee câte statuete vor aduna merituoșii noștri actori? Care- miza, faza,scopul – că n-am înțeles?! Deci nu e ok, mai ales că realizarea artistică lasă de dorit. E un Slavici infantil, sugrumat, cu spațiul ăla gol în mijloc – inestetic. Pare o ridiche de lună mai sănătoasă abia scoasă din pământ iar ăla care s-a opintit s-o scoată răsuflă ușurat: no, asta-i!
   PS – app de comunicat: ”stagiunea e concepută astfel încât să aducă noul și ineditul în fața spectatorilor…” etc. Noul și ineditul?! Bacul de vară/toamnă s-a încheiat și odată cu el credeam că și ”perlele”.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.