sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cine sunt judecătorii care l-au condamnat la închisoare pe Dan Voiculescu

  de Special Arad | 9 august 2014, 9:21 AM | Naţional

  2

  Ambii sunt judecători tineri proaspăt promovaţi de la Tribunalul Bucureşti la Curtea de Apel. Camelia Bogdan, cea care a condus şedinţa de judecată, este cunoscută în sistemul judiciar ca unul dintre cei mai buni specialişti în analiza infracţiunii de spălare de bani şi o adeptă a proceselor judecate alert şi riguros.

  Dosarul lui Dan Voiculescu a fost judecat de către judecătoarea Camelia Bogdan şi de către judecătorul Mihai Alexandru Mihalcea. Camelia Bogdan este unul dintre judecătorii tineri din sistem.  A promovat recent la secţia a II-a penală a Curţii de Apel Bucureşti. Camelia Bogdan a fost cea care a judecat până la un moment dat în dosarul în care Sorin Ovidiu Vântu a fost condamnat pentru favorizarea lui Nicolae Popa. Ea a fost eliminată din complet pentru că judecătoarea Elena Burlan, de la Tribunalul Bucureşti, a considerat că judecă mult prea repede dosarul.

  Judecătoarea Camelia Bogdan este cea care a dispus condamnarea omul de afaceri Ştefan Riza la 12 ani de închisoare. La Curtea de Apel, acesta a primit o reducere a pedepsei la 3 ani. Reducerea a fost acordată de către nimeni altul decât judecătorul Stan Mustaţă, cel care a fost arestat pentru corupţie şi care a fost desemnat iniţial să judece dosarul lui Dan Voiculescu.

  Camelia Bogdan are şi o bogată expertiză în infracţiunile economice, în special în cele legate de spălarea banilor.

  Judecătorul Mihai Alexandru Mihalcea a promovat şi el, de curând, la Curtea de Apel Bucureşti. Anul acesta, el a promovat de la Judecătoria sector 4, la Tribunalul Bucureşti. A fost judecător la judecătoria Buzău până în 2010. Potrivit portalului magistrati.ro, el a refuzat să-l elibereze condiţionat pe Sorin Ovidiu Vântu pe motiv că acesta „nu a făcut eforturi deosebite pe calea reeducării sale” şi „nici nu a încercat să se remarce într-un mod deosebit”. Instanţa a avut suspiciuni cu privire la modul în care Vântu a putut să dea peste 3.000 de telefoane din închisoare.

  sursa: gandul.info

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu contează prea mult ce au fost şi ce au făcut. Important este că sunt racolaţi şi promovaţi de Băsescu pentru a-i face jocurile murdare. Nu mă interesează nici situaţia lui Voiculescu, ci modul abuziv în care „Justiţia Independentă” se ocupă numai de anumite persoane, şi anume duşmanii lui Băsescu. Dacă ar acţiona la fel de rapid şi împotriva lui Blejnar, Videanu, Falcă, Berceanu, ş.a. sau a lui Băsescu însuşi, aş spune că sunt întradevăr meseriaşi oneşti. Aşa…

   +4 voturi
   +1
   -1
  2. Așa este. Nu importă că voiculescu este acum la pușcărie. Poate că în acest ICA nu-i chiar atât de negru în cerul gurii. Dar în privința ”petelor” e și el un dalmațian ca toți greii financiari de azi. Revoltător e că justiția poate fi rotită cacârma de care nu se lasă băsescu. (sau oricine altcineva). Hoți care au furat din 90 încoace fărărușinefărălegefărăoprire. Și țara asta ar fi trebuit băgată la ocnă pt prostia imensă de a fi stat nepăsătoare la tot ce i s-a întâmplat. De la ”privatizare”, rampa uriașă a celor care au cumpărat pe bani de nimic averi urașe din fabrici, uzine, imobile și pământuri. Nici biserica nu s-a lăsat mai prejos. Au început și popii să ceară pământ și clădiri pt propria îmbogățire. Haos, furt și distrugere peste ochii acoperiți ai țării. Sau scoși cu o plasă, un pix, un mic și-o bere la electorale. Din partea mea să stea voiculescu una suta ani la zu haus dar lângă el să stea și băsescu, ponta, iliescu, năstase, toțitoți ăia care azi dictează pt că ieri au furat. Și încă se mai pregătesc să jefuiască ce-a mai rămas. O roșie montană, o bucată din Deltă, din Carpați sau mare. Ce mai contează?! Se fură de 25 de ani. Cine a făcut pt crima asta de țară – pușcăre?! Niște boșorogi aproape de groapă, un cozma bolând și periculos atunci, o mariavlas (vezi Doamne că numai ea a furat din celebrul FNI!), câteva luni acolo, năstase enșpe case cu mătușile aferente, becaliul cioban martir, câțiva țâgănoci care toți îs deja afară la ciordeli și-acum voiculescucare stă până pleacă băse. Dp aceea iese și se răzbună pe pirat până-l naufragiază de tot. Dacă poate. Important e să scape și să-și ridice antenele, Plus bănocii confiscați din care pmp-ul lui băse se pregătește tacticos să-i halească în curânda campanie. Așa căcumamzis, scârba e la ea acasă în românia. Nu credeam să-nvăț a trăi din scârbă vreodată într-o țară (de)căzută în desene animate, aceleași,cu hoții care fură și proștii care-ndură.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.