Cine nu are bătrâni să-și cumpere! Academia Broșovski a promovat în Liga a 5-a (Foto)

  de Lucian Dănilă | 13 iunie 2019, 5:42 PM | Sport

  0

  Este un text despre fotbal, despre fotbalul la cel mai mic nivel al său, Liga a 6-a, dar chiar și acolo vedem orgolii și, mai ales, dorința de a câștiga, dorința de a fi primul, dorința de a evolua, de a ajunge la un nivel superior.

  A fost derby în Liga a 6-a, un meci de care a depins promovarea pe care și-au disputat-o Academia Broșovski, gruparea apărută odată cu această academie destinată copiilor și juniorilor, și echipa a doua a Victoriei Zăbrani. Meciul a fost cu adevărat palpitant, iar pe excelentul gazon de pe arena CPL din Grădiște evoluau foști jucători foarte importanți ai Aradului vremurilor trecute: Marius Ciubăncan, Vasilică Georgiu sau Florin Arhilie. Ciubăncan a fost unul dintre cei mai buni jucători ai echipei UTA la finele anilor 90, începutul anilor 2000, având în CV-ul său și cluburi ca Sheriff Tiraspol sau Poli Iași. Georgiu a fost unul dintre cei mai talentați jucători arădeni ai anilor 2000, când a strălucit în perioada de glorie a Ineului, după care a făcut pasul spre prima ligă la FC Bihor. Arhilie este și el un jucător care a evoluat mai ales la Liga a 3-a și care acum, la 47 de ani, încă este decisiv pentru clubul la care evoluează.

  „Am avut cea mai ridicată medie de vârstă din competiție, peste 47 de ani. Suntem un grup de prieteni, o adevărată familie care venim și jucăm de plăcere pentru că ne-a plăcut și ne place acest sport. Nu ne-a fost ușor să luptăm chiar în această ligă cu echipe formate din jucători tineri care pot alerga, dar în cele din urmă am ajuns acolo unde ne-am propus: am promovat”, spune Marian Bozgan, și el fost component al generației de excepție de la Romvest pregătită de Feri Tisza, unde a evoluat alături de Ciubăncan, Botiș, Panin, regretatul Baciu, Claudiu Drăgan, Butunoi, Găman, Ciba, Turcan, Mogoșanu, Grozav și alți campioni naționali de juniori din 1996. Așa cum am scris și în titlu, această izbândă a celor de la „Academie” ne-a dus cu gândul la vechiul proverb: cine nu are bătrâni să-și cumpere… În cazul lor nu vorbim la propriu despre bătrâni, ci despre unii fotbaliști care joacă fotbal de mai bine de trei decenii…

  Zăbraniul a deschis scorul în minutul 9 prin Milincu, după care Ciubăncan și Georgiu au întors scorul la 2-1 înainte de finalul primei părți. În ultimul minut al primei reprize, însă, Poenaru avea să readucă egalitatea pe tabelă. După pauză, același Georgiu a marcat în minutul 49 pentru 3-2, dar zece minute mai târziu, Pauleti a egalat la 3. Golul izbăvitor a venit de la masivul Horvath și Academia Broșovski s-a impus cu 4-3, scor care i-a asigurat matematic promovarea cu o etapă înainte de final.

  Pr primele trei locuri sunt acum Academia Broșovski, cu 50 de puncte și 21 de meciuri, urmată de Viitorul Arad cu 48 de puncte în doar 20 de meciuri, iar Zăbraniul este pe locul al 3-lea cu 47 de puncte și 21 de meciuri.

  Viitorul mai are nevoie de trei puncte în ultimele două etape pentru a promova și ea în Liga a 5-a. Este greu de crezut că echipa lui Cristi Irimia, Dinu Maghici, Adi Sas sau Flavius Pavel nu vor obține aceste trei puncte, dat fiind că evoluează pe terenul ultimei clasate, Mailat, și apoi pe teren propriu cu Mândruloc, echipă situată pe locul 9.

  Academia Broșovski – Victoria Zăbrani II 4-3 (2-2)

  Ciubăncan 22, Georgiu 42, 49, Horvath 64 / Milincu 9, Poenaru 45, Pauleti 59

  A.B.: „Buji” Dronca – Bolzgan, Herlo, Belei (Iana), Ciubăncan, Horvath, Roman (Miki Tomescu), Dan Alexandru (Darius Nadiu), Părvulescu (Petrovici), Georgiu, Arhilie.

  V.Z.: Boltag – Mereuță (Boldor), Crișan, Cojocaru, Milincu, Pauleti, Robert Bej (Curac), Poenaru, Hodan, Păsăilă (Pașca), Goț.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.