Cine e „specialistul” care „amendează” România

  de Mihai Todoca | 12 October 2021, 8:09 PM | Blogul Special Arad | Recomandările editorilor

  2

  (foto: arhivă tvneamt)

  Pățania unei prietene mi-a dat analogia perfectă pentru a descrie situația României în ceea ce privește campania de vaccinare. Trecând peste toate teoriile, conspirațiile și inepțiile care circulă pe facebook și nu numai, eu voi lua în calcul sursele, studiile și statisticile oficiale. Deși campania de vaccinare a început bine, chiar alert aș spune, având în vedere că la un moment dat eram a doua țară din Europa la numărul de persoane vaccinate, am reușit performanța negativă de a ajunge pe penultimul loc, bulgarii fiind pe ultimul.

  Și acum să revin la analogia menționată la început:

  Prietena mea se afla în mașină. S-a apropiat de o trecere pentru pietoni, unde un pieton părea că așteaptă să treacă. Era chiar în fața trecerii, uitându-se la mașini. Prietena mea încetinește, oprește și așteaptă. Pietonul se uită la ea, ea la pieton. Ea îi face semn să treacă. Pietonul îi face semn să treacă ea. Ea, din nou, îi face semn să treacă el. El, din nou, nu vrea să treacă și îi face semn. Deja au început să claxoneze mașinile din spate. Prietena mea renunță să educe din punct de vedere rutier pietonul și pleacă. La 30 de metri distanță, patrula de poliție îi face semn să oprească. Amendă și permis suspendat pentru neacordarea priorității la trecerea pentru pietoni. Na, drăcie!

  Pandemia e traficul, șoferul e medicul, pietonul e „specialistul”, polițistul e patul de ATI, iar ceilalți participanți la trafic sunt cetățenii care au „întârziat” la locul de muncă din cauza congestiei petrecută la trecerea pentru pietoni.

  Guvernul identifică campaniile de dezinformare ca fiind principalii vinovați în ceea ce privește acest eșec, însă nu scoate nici un cuvânt despre penibilul creat atunci când au început să ofere porții de mici și bere drept recompensă dacă românii se vaccinau. Cineva din Guvern s-a gândit, și nu că ar fi fost departe de adevăr, că: „Pe români îi convingi cu mici și bere…”. Pentru ca tortul penibilului să fie complet, cireașa a fost Congresul PNL. Știm cu toții ce a fost, nu mai reiterez. Astfel, după cum era și de așteptat, campania a dat un mare chix pentru că Guvernul pur și simplu nu își înțelege cetățenii. Nu le înțelege nevoile, nu le cunosc lipsurile, toate eforturile fiind îndreptate către manipulare și pentru a smulge un vot către un partid sau altul.

  Mai apoi, așa cum e deja caracteristic, sunt și acei „specialiști de pe internet” care spun că s-au documentat și că înțeleg pandemia. În fapt, tot ce au făcut acești „specialiști” (Șoșoacă, George Simion, dr. Groșan etc.) a fost să găsească pe cineva sau ceva care să le coroboreze ceea ce ei credeau deja cu tărie („Guvernul dorește să ne învrăjbească”). Ei au doar Google și o înțelegere marginală a științei medicale sau a logicii. Avem experți cu un scop, dar aceștia pălesc în comparație cu acei „specialiști” care nu cunosc nici măcar cum funcționează un radio, darămite corpul uman la nivel celular. Cum de acești „specialiști” înving? Simplu, pentru că ei sunt din popor și doamne cât de mult ne place să fim împotriva Guvernului oropsitor!

  Culmea este că s-a ajuns până la a fractura logica în cel mai frapant mod! După cele afirmate de Șoșoacă: „Acele sterile cu care se face vaccinul, creează sterilitate pentru trei generații”. Aici nici măcar nu mai putem comenta pentru că nu putem contraargumenta ceva ilogic: „Soarele e negru…”. Ce să răspunzi la așa ceva?

   

  P.S. Norocul prietenei mele este că pietonul respectiv a observat că polițistul a oprit-o și a fugit într-un suflet că nu e vina ei. Polițistul s-a înduplecat și nu i-a mai dat nici amendă și nici nu i-a mai luat permisul. Oare se va întâmpla la fel și cu „pietonul” nostru? Mă îndoiesc.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Bun…,
   Si pe dumneata ce anume te recomanda sa faci astfel de comentarii si analize belicoase.?
   Sa inteleg ca esti vre-un medic specialist infectionist ca prea faci paralele… si prea le stii si intelegi tu pe toate. In aceste zile chiar avem nevoie de un ministru la sanatate si cred ca te incadrezi perfect (vorbesti in necunostinta de cauza).
   Dai inainte cu presupunerile tale despre atomi si molecule si cum se combina ele in corpul uman iar daca e sa ne luam dupa studii…s-ar putea sa nu ai decat 12 clase fara bac.
   Zic si eu asa… ca sa mai treaca timpul …. exact ca acest articol care nu spune nimic si prin care incerci doar sa iesi in evidenta.
   E ciudat ca in acest moment toti „specialistii” parerologi sun impartiti in doua tabere aia anti si aia pro dar oricare din tabere sustine foarte subtire cu argumete ceea ce are de argumemtat.

   --2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.