marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cinci ani de închisoare pentru un bărbat care a bătut până la moarte un bătrân de 88 de ani, la Chier

  de Ioana Costaș | 14 iunie 2024, 10:52 AM | Știri Arad | Topic special

  1

  Tribunalul Arad(foto: Ioana Costaș)

  Cinci ani de închisoare cu executare este sentința primită de un bărbat – cu antecedente penale – care, în 16 ianuarie 2024, a intrat în casa unui bătrân în vârstă de 88 de ani, la Chier, luându-l pe octogenar la pumni. Victima a fost lăsată să agonizeze pe podeaua camerei. Patru zile mai târziu, bătrânul a decedat din cauza loviturilor primite, stabilindu-se că octogenarul a suferit „insuficiență multiplă de organ, consecutiv unei stări septice”.

  Agresorul a fost arestat preventiv la o zi după comiterea faptei, iar apoi trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte

  Sentința Tribunalului Arad în acest dosar a venit astăzi: „Condamnă inculpatul Crasiuc Daniel, cu antecedente penale care nu atrag starea de recidivă, în prezent arestat preventiv în cauză în Penitenciarul Arad, la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte. Menţine starea de arest a inculpatului şi deduce din pedeapsa aplicată durata retinerii şi a arestării preventive din data de 17.01.2024 la zi. Constată că succesorii în drepturi ai victimei nu s-au constituit părţi civile în procesul penal. Constată că partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a renunţat la constituirea de parte civilă în procesul penal ca urmare a reparării integrale a prejudiciului în cursul judecătii. Obligă inculpatul la plata sumei de 1.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”.

  Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad  sunt cei care au efectuat cercetările în acest dosar și l-au trimis pe agresor în  judecată, stabilind că, în fapt, „inculpatul C.D., în noaptea de 16.01.2024, în jurul orelor 00:30, a pătruns în camera imobilului din localitatea Chier, județul Arad, domiciliul victimei D.M., în vârstă de 88 ani, și i-a aplicat acesteia lovituri cu pumnii în zona corpului și a capului, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia, datorată vârstei înaintate, punând victima la pământ, continuând să-i aplice lovituri și după ce aceasta era în imposibilitate de a se ridica de jos, abandonând-o, în final, pe pardoseala imobilului la temperaturi joase, lovituri în urma cărora D.M. a suferit leziuni traumatice multiple la nivelul extremității cefalice, toracelui și ambelor membre superioare, precum și fracturi costale bilateral, care au cauzat (indirect) insuficiență multiplă de organ consecutiv unei stări septice, ce a determinat ulterior decesul victimei la data de 20.01.2024”.

  Citește și: A intrat peste un bătrân în casă, la Chier, și l-a bătut cu bestialitate

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Asta e justiția de care îi e scârbă oricui. Tarife in mii de euro cerute de avocați. Judecători miserupiști. Criminalul asta, cu tot cu antecedentele, va ieși după 2-3 ani pentru bună purtare, sau cine știe ce grațiere data de un președinte psihopat.

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.