marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Chișineu-Criș: Tâlharii de la sala de jocuri de noroc, condamnați. Trei dintre ei au primit închisoare cu suspendare

  de Ioana Costaș | 10 ianuarie 2024, 4:36 PM | Știri Arad | Topic special

  3

  Tâlharii care au furat 7.500 de lei dintr-o sală de jocuri de noroc din orașul Chișineu-Criș, în luna mai a anului trecut, au fost condamnați pentru infracțiunile de tâlhărie calificată și complicitate la tâlhărie calificată. Trei dintre ei au primit pedepse cu suspendare, în timp ce cel de-al patrulea a fost condamnat la închisoare cu executare.

  Dosarul a fost soluționat de Judecătoria Chișineu-Criș, sentința fiind pronunțată la sfârșitul lunii noiembrie 2023.

  Povestea jafului

  Furtul a avut loc 14 mai 2023, doi dintre cei patru bărbați au intrat în sala de jocuri de noroc, îmbrăcați în negru, cu cagule pe față și mănuși pe mâini, în timp ce ceilalți doi se aflau în incinta cazinoului, dându-se drept clienți – în fapt fiind complici. Jaful a durat 60 de secunde și a fost surprins de camerele de luat vederi din interiorul sălii de jocuri de noroc.

  Imaginile l-au surprins pe unul dintre hoții mascați aplecându-se peste pultul unde se afla casierul. Sub amenințarea a ceea ce părea a fi o armă, ulterior dovedindu-se că era o jucărie confecţionată dintr-o combinaţie de metal şi material plastic  – ce semăna cu un pistol – l-a constrâns pe casier să îi dea câștigurile din acea zi: 7.500 de lei, în timp ce cei doi complici, în timpul jafului, au stat în genunchi cu mâinile în sus.

  Hoții și complicii acestora au fost prinși la câteva ore de la comiterea furtului.

  Pedepse cu suspendare pentru trei dintre inculpați

  Sentința în acest dosar a fost pronunțată în 28 noiembrie 2023 de către Judecătoria Chișineu-Criș. Potrivit acesteia „condamnă pe inculpatul Balogh Ştefan la pedeapsa de 2 ani închisoare. Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani închisoare şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani.

  Condamnă pe inculpatul Grue Andrei la pedeapsa de 2 ani închisoare. Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani închisoare şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani. Condamnă pe inculpatul Gherheș Cristian Florin la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare. Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani şi 6 luni închisoare aplicată inculpatului şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani”.

  Cel de-al patrulea inculpat a fost condamnat la închisoare cu executare: „Condamnă pe inculpatul Ţîrcă Bogdan Vlăduț, la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare, în regim de detenţie. Menţine măsura arestului preventiv luată faţă de inculpat, măsură dispusă de Judecătoria Chişineu-Criş până la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri sau o nouă verificare, dar nu mai târziu de 60 de zile”.

  Hotărârea Judecătoriei Chșineu-Criș nu este definitivă.

  Citește și: Imagini în exclusivitate cu jaful armat de 60 de secunde de la Chișineu-Criș

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Asociere pentru comiterea unui jaf. Jaf cu amenintare cu arma (chiar de jucarie fiin, nu poti sa sti). Pentru aceasta se da cu suspendare. Pai asta e o invitatie la infractiuni cu violenta, comise de gasti/bande.
   Eu stiam ca jafurile si talhariile se pedepsesc drastic, infractiunile cu violenta deseori degenerind in omoruri.

   +2 voturi
   +1
   -1
  2. o decizie cel putin ciudata prin blandetea ei…Poate ar trebui unele organe cu atributii speciale sa cerceteze ce este in dosul acestei hotariri,daca s-a intervenit de cineva,undeva,cumva,in ce mod…Relatiile de rudenie si prietenie sunt puternice in localitate.Nu ar fi lipsit de interes.

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.