miercuri, 26 iunie, 2024

Special Arad Logo

    Colecționarul de succese! Marius Chindriș a pus mâna pe Cupa României după trei ani cu trei promovări

    de Lucian Dănilă | 17 mai 2024, 2:27 PM | Recomandările editorilor | Sport

    0

    Marius Chindriș am putea spune că este talismanul din vestiarul celor de la Corvinul Hunedoara, echipă care a câștigat Cupa României deși evoluează în liga secundă, o premieră în istoria clubului și totodată o victorie după o perioadă de 49 de ani de când o altă echipă cucerea trofeul evoluând în Divizia B (Rapid București, 1975).

    Câștigarea Cupei României pentru prima oară în istoria clubului a creat un adevărat cutremur la Hunedoara. La 40 de ani de la generația lui Lucescu, Klein, Gabor, Mateul, Klein sau Rednic, Corvinul – care a revenit în fotbalul românesc cu acest brand abia cu trei ani în urmă – a uimit întreaga țară prin parcursul ei în care a trecut de Sepsi, Pecica, Chindia, CFR și Voluntari, iar în finala a fost mai puternică decât robusta formație a lui Dorinel Munteanu, Oțelul Galați.

    Unda seismică de la Hunedoara s-a resimțit puternic și la Arad. Deși nu a fost un trofeu câștigat de fotbalul arădean, bucuria s-a resimțit foarte puternic și aici din mai multe motive. Fanii Corvinului sunt înfrățiți cu cei ai Bătrânei Doamne și un contingent important de arădeni a fost prezent la arena din Sibiu pentru a-i încuraja pe „corbi”.

    hrezdac

    Un alt aspect este legat de cel al fotbaliștilor împrumutați de Corvinul de la Arad. Poate cel mai important este Denis Hrezdac (foto sus). „Blonduțul” de 1,90 m crescut de Sandu Gaica la juniorii clubului UTA alături de Miculescu, Oroian sau Isac a fost esențial în tot parcursul Corvinului din acest sezon, iar în finală a fost un adevărat gladiator care a luptat până la epuizare. Cu mai mult noroc chiar putea marca în prelungirile partidei un gol care cel mai probabil era al victoriei.

    Apoi mai este portarul Cristian Blaga și atacantul Lucas Cîmpan, și ei cu prezențe importante la hunedoreni, fără a juca în finală. Ambii sunt împrumutați de UTA.

    Mâna pe trofeu a pus și fundașul central de 20 de ani, Ionuț Pop. Acesta a intrat în locul lui Neacșa în minutul 88 și a avut o evoluție fără greșeală. Pop, împreună cu Timotei Mitran – rezervă neutilizată – au fost crescuți la clubul Viitorul Arad.

    dinu

    Și pentru că am vorbit despre Viitorul Arad, să-l amintim pe antrenorul secund al Corvinului, Dinu Maghici (foto sus, cel din dreapta). Arădean get-beget, Dinu a jucat fotbal la UTA, ACU, Ineu și alte echipe din județ și a antrenat la Pecica, Păuliș, la juniorii de la Viitorul Arad și chiar la Șiria unde a reînființat clubul. În urmă cu trei ani, în 2021, Dinu era secundul lui Ionuț Badea la Astra Giurgiu și pierdea finala Cupei României după un 2-3, după prelungiri, cu Craiova. Acum, așa cum i-a promis tatălui său, Ioan Maghici, i-a făcut cadou Cupa României chiar de ziua lui, de 15 mai.

    Este, totodată, și un succes al agentului Bogdan Apostu. Hunedoreanul care a jucat pentru UTA în anii 2000 și care a ajutat în ultimii ani clubul arădean, este unul dintre cei care a avut cel mai important rol în construirea echipei Corvinul, câștigătoarea Cupei României.

    Iar acum ajungem la talisman, la Marius Chindriș alias „Kiki”

    De ce spun că talismanul Corvinului a fost „Kiki”? Pentru că Marius este la al patrulea sezon consecutiv în care are succes. În 2021 promova cu Mioveni în Liga 1 după un baraj cu Hermannstadt. Un an mai târziu, în 2022, Chindriș era în lotul Petrolului, echipă la care a purtat și banderola de căpitan, și a promovat din nou în Liga 1. A plecat și de la „lupi” și în 2022 în vară a ajuns la Corvinul.

    „Mă duc să-i promovez și pe Corvinul”, îmi spunea Kiki la telefon. Și a avut dreptate. A ajuns la Hunedoara, a preluat banderola de căpitan și a promovat din nou, chiar dacă de data aceasta în liga secundă. A semnat cu Corvinul după acel baraj pierdut cu Baia Mare, un moment de cumpănă pentru club, unul din care toată gruparea a învățat și de atunci echipa este pe un crescendo care pare că nu se mai oprește.

    Doar birocrația face ca echipa din Hunedoara să nu joace în viitorul sezon în Liga 1. Corvinul a ocupat locul 2 în liga secundă, direct promovabil, dar nu are dreptul de promovare din cauza statutului societății. În schimb, are dreptul să joace în Europa League…

    Trei promovări consecutive, iar în coadă Cupa României, un trofeu pe care a pus mâna la 33 de ani.

    Chindriș a fost internațional de juniori, apoi a debutat pentru UTA la 18 ani după ce la 17 ani era împreună cu Purece la juniorii lui Nottingham Forrest. A pierdut două baraje cu UTA pentru promovarea în Liga 1 în 2016 și 2017. Destinul i s-a schimbat odată cu promovarea din 2021 cu Mioveni.

    Acum mai are un vis: să joace în Liga 1. Cel mai probabil cu Corvinul.

    Chiar l-am întrebat într-o zi, înainte de această finală: „Kiki, ai ars toate etapele așa cum scrie la carte. Ai fost la naționalele de juniori, ai jucat la Liga a 4-a, a 3-a, a doua, ai promovat la liga 1 și ai 33 de ani fără să fi jucat în Liga 1. Cum îți explici asta mai ales că vedem atâția care au păcălit fotbalul și au ajuns să joace în Liga 1 chiar la UTA?”

    Cam lungă întrebarea, iar la această întrebare lungă, Kiki, a fost scurt: „Nu-i niciodată prea târziu. Va veni și ziua aia”. Iar după acest adevărat miracol din Cupa României, am toate motivele să cred că, într-adevăr, va veni și acea zi, ziua în care va juca în Liga 1.

    Iar pe plan familial, Marius Chindriș este liniștit și acolo. Împreună cu soția sa Denisa o cresc pe micuța Ianna Maria, o superbă fetiță care are un an și jumătate de viață.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    9 + 3 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.