China propune coduri QR cu informații despre starea de sănătate, pentru a redeschide călătoriile internaționale

  de - | 24 noiembrie 2020, 9:01 AM | Coronavirus | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  (foto: Pexels.com)

  Președintele chinez Xi Jinping a cerut un „mecanism global” care să folosească codurile QR, care sunt ușor de citit, pentru a redeschide călătoriile internaționale. Concret, acestea vor conține informații privind starea de sănătate a persoanei care vrea să plece într-o călătorie, informează Biziday, citând BBC.

  „Trebuie să armonizăm în continuare politicile și standardele și să stabilim piste rapide pentru a facilita fluxul de oameni”, a spus Xi Jinping, care urmărește redeschiderea economiei globale, inclusiv restabilirea lanțurilor de aprovizionare și liberalizarea comerțului cu consumabile medicale esențiale.

  Codurile QR au fost utilizate pe scară largă în China din februarie pentru a ajuta la limitarea răspândirii Covid-19, conținând indicatori pentru starea de sănătate a fiecărei persoane.

  Potrivit sistemului propus, un cod verde înseamnă permisiune liberă de călătorie, în timp ce un cod portocaliu sau roșu indică faptul că persoana trebuie să fie plasată în carantină timp de până la două săptămâni.

  Cal Troian

  Directorul executiv al Human Rights Watch, Kenneth Roth, și-a exprimat prudența față de propunerea președintelui Xi. „Un astfel de pas ar putea deveni cu ușurință un cal troian pentru o monitorizare politică mai largă”, a spus el.

  Sursa: Biziday

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.