duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ce este chimioterapia preventivă pe care o urmează Kate Middleton, prințesa de Wales

  de - | 24 martie 2024, 9:52 AM | Internaţional

  0

  După numeroase speculaţii privind starea sa sănătate, Kate Middleton, prinţesa de Wales, a declarat vineri, că operația abdominală efectuată în ianuarie a scos la iveală un cancer.

  Ea nu a oferit detalii despre tipul sau stadiul cancerului și nici nu a împărtășit planul specific de tratament, spunând doar că face chimioterapie preventivă.

  Chimioterapia preventivă este administrată înainte sau după un tratament primar, cum ar fi o intervenție chirurgicală, pentru a reduce șansele de reapariție sau de răspândire a cancerului, spun experţii. Tratamentele preventive administrate ulterior, în cazul lui Kate Middleton după operaţia din ianuarie, se numesc terapie adjuvantă.

  Chimioterapia adjuvantă poate „curăța” orice celule canceroase rămase, dar eficienţa sa variază în funcție de tipul de cancer, de mărimea și localizarea acestuia, a declarat profesorul Bob Phillips pentru Reuters, oncolog pediatru la Universitatea din York.

  Ulterior, pacienții pot continua să primească terapie de întreținere pentru a preveni reapariția cancerului sau pentru a întârzia creșterea acestuia.

  sursa: Adevărul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.