joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Chestorul Dan Stoicănescu: „Într-un an, doi, se va vedea o mare diferență între ceea ce am fost, ceea ce suntem și ceea ce vom fi”

  de Ioana Costaș | 8 decembrie 2023, 4:40 PM | Știri Arad

  2

  Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Arad, prin chestorul de poliție Dan Stoicănescu, l-a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, pe inspectorul principal de poliție Florin Maxim, șeful Serviciului de Pregătire Profesională. În fapt, ofițerul (n.r. care provine dintr-o familie de polițiști) – și serviciul pe care îl conduce – este responsabil cu perfecționarea polițiștilor arădeni în ceea ce prvivește tactica polițienească și nu numai.

  „Provin dintr-o familie de polițiști: bunicul polițist, tata polițist, sora polițistă, am o familie cu doi copii, iar soția este, de asemenea, polițistă. Sunt venit la Arad din anul 2005, din Brașov, ca și sportiv de mare performanță la echipa Contor Zenner Arad, echipa de rugby, echipă care a și fost vicecampioană, iar după desființarea echipei am plecat la clubul Dinamo București, unde am fost în cadrul ministerului de interne, la linia de rugby, unde mi-am desfășurat activitatea până în anul 2010.

  În anul 2010, am revenit în Arad, la Poliția Municipiului Arad, la Biroul de Ordine Publică, la patrulare. Din 2012 am trecut în cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, celebri mascați, până în anul 2021 când am trecut în cadrul Serviciului de Pregătire Profesională Arad, unde îi perfecționăm pe colegi în anumite tehnici”, s-a prezentat, pe scurt, șeful Serviciului de Pregătire Profesională din cadrul IPJ Arad.

  WhatsApp Image 2023 12 08 at 16.24.38

  Inspectorul principal de poliție Florin Maxim, șeful Serviciului de Pregătire Profesională

  Acesta a explicat că domeniul de pregătire de specialitate și pregătirea practică a polițiștilor sunt împărțite în patru linii: instrucția tragerii, educație fizică și sport, conducerea auto de serviciu și tactica polițienească.

  Care era pregătirea polițiștilor în momentul în care a preluat conducerea serviciului și cum este ea acum?

  Inspectorul principal Florin Maxim a explicat că „polițiștii arădeni aveau o pregătire – care se începe inițial în școlile de poliție – doar că noi am dezvoltat-o la un alt nivel. Cu sprijinul experienței mele și a colegilor din cadrul Serviciului de Pregătire Profesională, venind cu experiența din spate a Serviciului de Acțiuni Speciale, trecând peste spețe zi de zi, au învățat anumite aspecte de finețe în muncă. Aceste aspecte de finețe transmise colegilor, spre exemplu latura sportivă mă ajută să îi înțeleg din punct de vedere sportiv cum să se dezvolte, latura din punct de vedere a SAS, latura tactică și de intervenție, și amândouă ne vin ca și feedback în spate și ca și experiență ca să pot să dezvolt cu ei chestiile cu finețe”.

  Chestorul Dan Stoicănescu a punctat, vizavi de pregătirea polițiștilor arădeni, că scopul este ca „într-un an, doi, să se vadă o mare diferență între ceea ce am fost, ceea ce suntem și ceea ce vom fi”.

  Citește și: IPJ Arad caută șefi de post pentru Macea, Ususău și Șagu

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. == DECI BUNICUL MILITZIAN LA COMUNISTI SI TAC SU MILITZIAN APOI POLITZAI .== CASATORIT CU O POLITZISTA == DECI CASTA POLITZAILOR == EI INTRE EI == NOBILIMEA CU EPOLETZI == SOCIETATE FANARIOTA == SCARBA MI E = NU SE SCHIMBA NIMIC IN TURMA ASTA IMBATRANITA SI NAROADA
   === TINERE DACA ESTI INTELIGENT PLEACA == NU SLUGARII LA NOBILIMEA CU EPOLETZI . == FI DEMN ==

   +8 voturi
   +1
   -1
  2. == IA SA L INTREBAM PE POLITZAIUL ASTA == CE CALITATE UMANA SI INTELECTUALA AU POLITZAII ANGAJATZI IN CONDITZIILE IN CARE SE MULTZUMESC CU 800 EURO IN MANA IAR UN SOFER DE TIR CASTIGA DOAR DIURNA 80-90 EURO LA ZI ? RADE LUMEA DE VOI . SCARBA MI E .
   DAR TREBUIE SA TZI PLACA MUNCA SI SA AI CREIER CAE SA TE AJUTE SA TZI IEI CATEG C -CAMION .
   SAU UN CURIER AMAZON GERMANIA-ANGLIA –2300-2500 EURO/LIRE
   == IN BANAT E O VORBA VECHE == MERCENAR LA STAPANIRE == OM FARA MESTESUG -FARA DUMNEZEU

   +8 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.