vineri, 3 mai, 2024

Special Arad Logo

    Noii „Chefi la Cuțite” au fost găsiți și angajați. Cine sunt cei 4 și ce reguli sunt introduse

    de Special Arad | 11 decembrie 2023, 3:59 PM | Monden | Naţional

    0

    (foto: Antena 1)

    Chef Richard Abou Zaki, Chef Alexandru Sautner, Chef Ștefan Popescu și Chef Orlando Zaharia sunt cele patru nume care vor ocupa scaunele de jurat în cadrul celui mai apreciat cooking-show din România, Chefi la Cuțite.

    Ce au în „spate” noii „Chefi la Cuțite”

    Conform Antena 1, Chef Richard Abou Zaki gătește de la vârsta de 8 ani. S-a născut la Piatra Neamț, dar a plecat în Italia la vârsta de 5 ani. Și-a început cariera ca chef de partie în celebrul restaurant Le Gavroche, primul restaurant cu 3 stele Michelin din Anglia. După un an și jumătate s-a întors în Italia, la Modena, unde a lucrat ca sous-chef alături de faimosul Chef Massimo Bottura la Osteria Francescana, un restaurant cu trei stele Michelin clasat pe locul 1 pe lista celor mai bune 50 de restaurante din lume de două ori.

    După mai bine de 3 ani petrecuți aici și-a deschis propriul restaurant, Retroscena, restaurant ce a primit o stea Michelin la numai 8 luni după inaugurare. Astfel, Richard a devenit unul dintre cei mai tineri chefi din Italia recompensat cu o stea Michelin. În prezent deține 4 restaurante în Italia, cel mai recent fiind inaugurat acum câteva zile.

    Chef Ștefan Popescu și-a descoperit întâmplător dragostea pentru bucătărie, la o vârstă destul de înaintată, însă a ajuns în topul celor mai apreciați chefi din România, fiind pentru o perioadă Executive Chef la două dintre cele mai importante hoteluri din capitală. A urmat cursurile 3 stars Michelin ale Institutului Paul Bocuse din Franța – „Exclusive Pastry Program”, sub îndrumarea lui Jérôme Langillier, World Champion Pastry Chef 2009.

    În momentul de față, Chef Popescu oferă consultanță pentru tot ce înseamnă deschidere de restaurante și/sau săli de evenimente, este formator în cadrul școlii de bucătari HORECA School și formator în cadrul școlii de mini chefi Kids Chef Academy.

    Chef Alexandru Sautner a început aventura în Horeca în anul 1991, în Germania. În 1998, și-a deschis acolo primul restaurant, în 2003, pe al doilea și în 2005 pe al treilea. În 2013 se întoarce în țară și inaugurează Caelia, un restaurant aflat pe plaja din Mamaia.

    La începutul lui 2015 a deschis prima gelaterie artizanală din București, Cremeria Emilia, care ulterior a devenit Gioelia, în prezent având 14 locații. În 2020 a lansat un nou proiect, restaurantul Oliveto, un restaurant cu bucătărie mediteraneană, pe care îl administrează, iar uneori intră și în bucătărie.

    Chef Orlando Zaharia a lucrat ca bucătar pentru Președinția României, a fost membru în echipa națională de bucătari și cofetari a României, la Erfurt 2012 și Culinary World Cup 2014, iar din 2020 este GM în România pentru compania globală Yarzin-Sella, companie ce oferă servicii „Hight-End Food” pentru cele mai mari companii de High-Tech din lume.

    A fost, de asemenea, Executive Chef pentru lanțul de restaurante Q’s Inn si Pagaia, iar în prezent administrează restaurantele CAU din București și Constanța. În 2010, Chef Orlando Zaharia a fost desemnat Bucătarul de Aur al Bucureștiului, în octombrie 2019 a câștigat prima ediție Chef de România, o competiție dedicată bucătarilor profesioniști.

    Noii „Chefi la Cuțite” vor lupta pentru etapa Confruntărilor

    Cei patru chefi urmează să intre la începutul acestei săptămâni în bucătăria Chefi la Cuțite pentru a da startul unui nou sezon, sezon ce urmează a fi difuzat în primăvară la Antena 1. Emoțiile sunt mari, miza este pe măsură, iar noutățile formatului vin să adauge un plus de tensiune. Lupta pentru amulete atinge o nouă dimensiune în sezonul 13 și asta pentru că ele vor decide cine sunt cei 3 chefi care vor ajunge în etapa Confruntărilor.

    Citește și: Arădeanca Ioana Dehelean s-a calificat în finala „Chefi la Cuțite”, ediția a 12-a

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    4 + 8 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.