marþi, 5 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Update O nouă zi, un nou scandal: amenințări și înjurături în plină stradă între comisarul șef Cezar Șerbănică și cumnatul și socrul său

  de Ioana Costaș | 14 septembrie 2023, 12:04 PM | Știri Arad | Topic special

  2

  Mai multe echipaje de poliție au intervenit, joi dimineața, în cartierul Aradul Nou, la domiciliul comisarului șef Cezar Șerbănică.

  Polițiștii au fost sesizați că pe o stradă din cartierul Aradul Nou, un bărbat ar fi fost înjurat și amenințat de alți doi bărbați. Potrivit informațiilor noastre, cei doi bărbați ar fi cumnatul și socrul comisarului șef Cezar Șerbănică, echipajele de poliție deplasându-se la fața locului pentru a aplana starea conflictuală.

  Atât polițistul, cât și cumnatul și socrul său au fost conduși la sediul IPJ Arad pentru a da declarații.

  „În dimineața zilei de 14 septembrie, în jurul orei 9:35, polițiștii Secției 2 Micălaca au fost sesizați, prin 112, că pe o stradă din cartierul Aradul Nou, un bărbat ar fi înjurat și amenințat de alți doi bărbați. La fața locului s-au deplasat mai multe patrule, pentru aplanarea stării conflictuale. Persoanele au fost conduse la sediu, pentru clarificarea stării de fapt si luarea măsurilor legale care se impun”, au precizat reprezentanții IPJ Arad.

  Reamintim cititorilor că luni seara, la domiciliul fostului adjunct al IPJ Arad a izbucnit un scandal inițial vorbindu-se despre o stare conflictuală apărută între ofițer și soția acestuia, soldată cu lovirea femeii, comisar șef în cadrul Serviciului Financiar al IPJ Arad. Comisarul șef Cezar Șerbănică a negat faptul că între el și soția sa ar fi existat un scandal soldat cu lovirea femeii, precizând că, în fapt, ar fi vorba despre o ceartă între el și cumnatul său, că acesta din urmă a intrat în casa polițistului și a început să-l bată, la fața locului fiind chemate mai multe echipaje de poliție.

  Cert este că, în urma scandalului de luni seara, IPJ Arad a întocmit un „dosar penal pentru violență în familie, în urma întocmirii formularului de evaluare a riscului neexistând temeiul emiterii unui ordin de protecție provizoriu”, stabilind că „este vorba despre o ceartă între doi polițiști din IPJ Arad – soț și soție”.

  Totodată, Compartimentul Control Intern al IPJ Arad a declanșat „cercetarea disciplinară a polițistului implicat, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 360/2002, privind Statutul polițistului, precum și a H.G. nr. 991/2005, privind Codul de Etică și Deontologie al Polițistului, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie luate măsurile care se impun. Inspectoratul de Poliţie Județean Arad se delimitează categoric de astfel de comportamente, fiecare abatere urmând a fi analizată și sancționată în conformitate cu prevederile legii”.

  UPDATE

  IPJ Arad a transmis că „în urma audierii persoanelor conduse la sediul unității de poliție, nu au fost constatate aspecte de natură penală. Totodată, nu au fost formulate plângeri pentru săvârșirea de infracțiuni. Doi bărbați au fost sancționați contravențional, conform Legii 61/91 R, pentru provocare și participare la scandal”.

   

  Citește și: IPJ Arad îl cercetează disciplinar pe comisarul șef Cezar Șerbănică în condițiile în care ofițerul susține că nu și-a bătut soția și că el a fost victima

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.