joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cetățenii ungari vor primi certificatul verde abia după doza booster

  de Special Arad | 14 ianuarie 2022, 8:36 AM | Internaţional

  0

  Cetăţenii ungari vor fi eligibili, începând din 15 februarie, pentru un certificat de vaccinare doar dacă au primit o a treia doză (booster) sau doza a doua le-a fost administrată cu cel mult şase luni în urmă, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, transmite MTI. În cazul celor care nu au împlinit 18 ani, două doze de vaccin vor fi suficiente pentru a li se elibera un certificat, denumit anterior certificat de imunitate, a indicat Gulyas într-o conferinţă de presă.

  „Semnificaţia trecerii prin boala COVID-19 se va modifica după varianta Omicron. Vaccinul este cel care asigură protecţie, mai degrabă decât trecerea prin boală”, a afirmat el.

  Gergely Gulyas a subliniat că, pentru a beneficia de un certificat de vaccinare valid, adulţilor le va fi necesară primirea unei doze booster, disponibilă după patru luni de la cea de-a doua. În aceeaşi conferinţă de presă, Gulyas a anunţat că, la recomandarea unui medic, va putea fi administrată şi o a patra doză de vaccin.

  „Oricine poate primi o a patra doză de vaccin împotriva COVID-19 după consultarea unui medic, un decret în acest sens va fi publicat în cursul săptămânii”, a spus şeful de cabinet, citat de Reuters.

  El a mai afirmat că Ungaria se aşteaptă la o creştere considerabilă a cazurilor de COVID-19 în săptămânile următoare din cauza propagării rapide a variantei Omicron, şi la noi bilanţuri record de infectare, dar nu şi la o creştere similară a spitalizărilor şi deceselor.

  Până acum, în Ungaria au murit 40.164 de persoane infectate cu coronavirus. Joi au fost raportate 9.216 de cazuri noi de infectare, faţă de 7.883 miercuri, însă numărul de pacienţi spitalizaţi a scăzut. În prezent sunt internaţi 2.647, dintre care 249 sunt asistaţi respirator. Potrivit lui Gulyas, 8.564 de paturi de spital au fost alocate potenţialilor bolnavi de COVID-19 şi numărul lor ar putea fi suplimentat la nevoie, însă în prezent 75% sunt libere.

  „Guvernul a mai decis să scurteze perioada de carantină de la zece zile la şapte zile”, a adăugat responsabilul ungar, precizând că se va putea ieşi din carantină după cinci zile în cazul unui test negativ.

  În Ungaria, puţin peste 6 milioane din cei 10 milioane de locuitori au primit cel puţin două doze de vaccin, iar 3,3 milioane au primit şi un booster, însă rata de vaccinare se menţine mai scăzută decât în majoritatea statelor vest-europene.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.